- Øker handelskrigfrykten i markedet

S&P futures tyder på nedgang fra start i den amerikanske handelen torsdag.

De amerikanske aksjebørsene fikk seg et løft i går, med S&P opp med 0,6 prosent for dagen.«Dette i sammenheng med utspill som dempet noe av frykten for en eskalerende handelskrig», heter det fra Seniorøkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken Capital Markets i morgenrapporten.USAs president Donald Trumps ordre om å forby Huawei tilgang til det amerikanske markedet øker imidlertid handelskrigsfrykten i markedet og futures på amerikanske børser er ned i morgentimene.«S&P-futures tyder på nedgang fra start i den amerikanske handelen i dag», skriver Gonsholt Hov.«Lange renter falt mye i går, men er over natten lite endret. 10år stat i USA er nå tilbake på de lave nivåene fra mars, og markedet priser to rentekutt frem mot sommeren neste år», mener analytiker i Nordea Markets, Joachim Bernhardsen på sin side i morgenrapporten.NOK sterkereForuten nedgangen på amerikanske futures i morges, har risikosentimentet bedret seg de siste par dagene. Det har også hjulpet NOK sterkere. EURNOK ligger rundt 9,77, ned 8 øre over de siste dagene.«Om risikosentimentet bedrer seg kan det ta EURNOK ytterligere ned, men i det store bildet tror vi potensialet for sterkere NOK på kort sikt er begrenset», lyder det fra Bernhardsen.Få nøkkeltallTorsdag er ifølge Nordea Markets- analytikeren en dag uten de store nøkkeltallene, og det som kommer det kommer i hovedsak fra USA. Den amerikanske industriindikatoren Philly Fed er ventet marginalt opp, men har i likhet med andre industriindikatorer trendet nedover det siste året.«Indikatoren ligger på nivåer som indikerer grei fart i industrien, men heller ikke noe mer. Veksten globalt har kjølnet, og det er ikke overraskende at USA også merker dette til en viss grad. I tillegg legger en sterk dollar begrensninger på deler av industrien», skriver han. Av Fed-taler skal Kashkari (duete, ikke-stemmerett) i vinden i dag.Blandet i AsiaBørsene i Asia endte blandet torsdag. Investorenes avventende holdning skyldes ifølge analysesjef Roger Berntsen i Netfonds den fastlåste handelssituasjonen mellom USA og Kina.«Landene har foreløpig ikke kommet til enighet om en ny handelsavtale til tross for flere måneder med intensive forhandlinger. Når det er sagt, mye kan skje på kort tid, da Trumps forhandlingstaktikk har vist seg å være uforutsigbar ved tidligere anledninger», skriver Berntsen i morgenrapporten.