Øker på populær lakserute

Russiske AirBrigde Cargo starter denne uken sin tredje ukentlige flyvning med sjømat fra Oslo Lufthavn Gardermoen.

- AirBridge Cargo er en viktig del av vår målsetning om å kunne legge til rette for mer fraktkapasitet fra Norge til våre største handelspartnere, sier direktør for flyfrakt i Avinor, Martin Langaas i en pressemelding.Fra om med tirsdag øker det russiske fraktselskapet AirBridge Cargo til tre ukentlige avganger fra Oslo lufthavn Gardermoen.Avgangen som opereres tirsdager og blir fløyet med en Boeing 747-8F retter seg spesielt inn mot sjømateksport til Seoul og Sør-Korea via Moskva, opplyses det.Selskapets to eksisterende avganger går tirsdager og fredager. Hver tirsdag tilbyr dermed AirBridge Cargo en samlet kapasitet på nær 230 tonn sjømat fra den norske hovedflyplassen.- Betydningen av fraktruter er betydelig for Norge og gir tilgang på effektive forbindelser til våre største handelspartnere, understreker Langaas.I fjor transporterte AirBridgeCargo sjømat fra Norge med en eksportverdi på rund en halv milliard norske kroner på sine to ukentlige avganger.- Med den nye avgangen er kapasiteten estimert til å øke med ytterligere en kvart milliard kroner i årlig eksportverdi, opplyser Langaas.