Ønsker tidligere Polarcus-topp som styreleder i Axxis Geo Solutions

Rolf Rønningen er foreslått som leder av seismikkselskapets styre gitt at fusjonen med Songa Bulk går i boks.

I forbindelse med den forestående sammenslåingen mellom Songa Bulk og Axxis Geo Solutions (AGS), er det kommet forslag til styresammensetning som skal gjelde fra og med tidspunktet for fusjonen.- Betinget av at fusjonen gjennomføres, vil Songa Bulk bli et seismikkselskap. Erfaringene og kvalifikasjonene til medlemmene i det foreslåtte styret reflekterer overgangen fra tørrbulk- til seismikkindustrien, samt den nye aksjeeierstrukturen i det kombinerte selskapet, heter det i en børsmelding mandag kveld.De nåværende aksjonærene i AGS vil kontrollere rundt 96,6 prosent av aksjene i det sammenslåtte selskapet.Følgende styre forslås:

  • Rolf Rønningen (leder, ny)
  • Jogeir Romestrand (ny)
  • Eirin Indeberg (ny)
  • Fredrik Platou (ny)
  • Njål Sævik (ny)
  • Nina Skage (ny)
  • Vibeke Fængsrud (gjenvalg)
Styreleder Rønningen har blant annet bakgrunn som administrerende direktør i seismikkselskapet Polarcus.Det opplyses at forslaget er gitt av styret i henholdsvis Songa Bulk og AGS i fellesskap, basert på diskusjoner med sentrale aksjeeiere i AGS hvis anbefalinger er blitt vektlagt ved utarbeidelsen.Romestrand, Sævik og Platou, som representerer Arne Blystad, satt alle i styret til AGS fra før, mens Skage er styremedlem i Havila Shipping. Fængsrud sitter i styret til Songa Bulk. Indeberg har blant annet vært juridisk direktør i Polarcus.