Offshorerederi tar fem supplyskip ut av opplag

Bourbon Front. Foto: Bourbon Offshore Norway.

Bourbon Offshore har besluttet å reaktivere fem supplyskip for å respondere på økt behov fra kunder. Inntektene økte til 1,75 milliarder i første kvartal.

Den franske offshorekjempen Bourbon Offshore la torsdag frem tall for for første kvartal. Etter flere mørke år preget av pessimisme, er det nå en annen tone å spore hos rederiet. - Innhentingen til offshoremarkedet virker å ha startet i første kvartal 2019, skriver rederiet.Som følge av økte behov hos kundene, har Bourbon derfor besluttet å reaktivere fem plattform forsyningsskip (PSV). De justerte inntektene beløp seg til 178 millioner euro, eller drøyt 1,7 milliarder kroner. Det er syv millioner euro mer enn i samme kvartal i fjor, samt en liten økning på 1,2 prosent fra fjerde kvartal.Utnyttelsesgraden økte med 2,8 prosent poeng til 54,5 prosent fra kvartalet før som følge av økt flåterasjonalisering. Hegnar.no kunne for en drøy uke siden rapportere at det norske datterselskapet har besluttet å reaktivere PSV-en «Bourbon Mistral» som har ligget i opplagsbøyen i Fosnavåg siden høsten 2016.