Oljemygg straffes hardt på rød børs

Norwegian snur opp.

Oslo Børs holder seg inne i negativt terreng fredag, men er litt opp fra nivåene i åpningen .Hovedindeksen står i skrivende stund i 845,74, ned 0,9 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 2.719 millioner kroner.Tre dårlige nyheterFutureshandelen på Wall Street peker mot kraftig fall fra start etter at USAs president overraskende truet med toll på importvarer fra Mexico .- Mai har vært en tøff måned for markedene. Det blir flere nyheter å fordøye før tradere kan legge måneden bak seg. Risikoaversjonen er på vei opp, og flukten til sikkerhet er i spill for ørtende gang de siste 30 dagene, skriver analysesjef Jasper Lawler i London Capital Group i en oppdatering.- De sier at dårlige kommer tre om gangen: Kina bekreftet at de er klare for å legge restriksjoner på sjeldne jordarter hvis handelskonflikten skulle eskalere ytterligere. For det andre føler Kina Trumps tollsatser på kroppen etter at innkjøpssjefsindeksen (PMI) for industrien falt under 50 (kontraksjon), og for det tredje truer Trump med å plassere eskalerende tollsatser på Mexico hvis landet ikke lykkes i å få den ulovlige immigrasjonen under kontroll, fortsetter han.Toneangivende Europa-børser ser også rødt.Britiseke FTSE 100 faller 1,1 prosent, tyske DAX 2,0 prosent og franske CAC 40 1,5 prosent.Oljeprisen i rødtDen nye usikkerheten rundt handelskonflikten mellom USA og Kina preger også oljemarkedet.- Avgjørelsen sender forståelig nok frysninger nedover investorenes rygger. Stemningen er nå definitivt risk-off, og dette setter oljen under press, skriver PVM ifølge Reuters i et notat.Brent-oljen faller 2,4 prosent til 63,78 dollar fatet, som er betydelig ned fra rundt 67,60 dollar ved stengetid i Oslo onsdag.WTI-oljen er ned 2,2 prosent til 55,36 dollar fatet.Samtidig viser tall fra USAs energimyndigheter at råoljelagrene falt mindre enn ventet i forrige uke.På Oslo Børs faller Equinor 0,2 prosent til 166,05 kroner, Aker BP 2,7 prosent til 231,90 kroner og DNO én prosent til 15,12 kroner.Kraftig Nel-smellFredagens fall skjer på bred basis, og blant de 14 mest omsatte aksjene er det bare Telenor som stiger, det vil si én prosent til 178 kroner etter et avvist krav mot thai-datteren dtac.Nel ser ut til å være rammet av gevinstsikring etter en lengre periode med sterk oppgang, og dundrer ned hele 8,3 prosent til 7,83 kroner på dagens nest høyeste volum så langt.Golden Ocean markerer seg også negativt, og faller 5,7 prosent til 39,90 kroner til tross for at ratene har kommet litt opp i det siste. Usikkerheten rundt verdenshandelen spiller trolig inn.Et annet John Fredriksen-dominert rederi, Frontline, trekker ned 5,0 prosent til 66,90 kroner.Vi merker oss videre at TGS faller 2,7 prosent til 218,80 kroner, mens SalMar går tilbake 2,9 prosent til 397,40 kroner etter lakserømming.På den positive siden tar vi også med Norwegian, som har snudd opp 2,9 prosent til 33,08 kroner. Aksjen har i dag vært nede i 30 kroner, på sine laveste nivåer på over ti år.Les også: Kan Norwegian halveres enda en gang? Oljemygg straffesI toppen av taperlisten faller fire aksjer mer enn nevnte Nel.Merkur Market-duoen WR Entertainment og Lavo.tv trekker ned hhv. 28,6 prosent til 1,00 kroner og 16,9 prosent til 14,8 øre etter opphevet suspensjon  og ny finansiering med omstridte Alpha Blue Ocean.InterOil straffes med et kursfall på 12,1 prosent til 3,10 kroner etter kvartalsrapporten som viste svekkelse på både topp- og bunnlinjen , mens 5th Planet Games står i minus 15,0 prosent på 78 øre.John Fredriksen-dominerte Flex LNG doblet underskuddet i 1. kvartal, og faller 3,5 prosent til 106,20 kroner.Alle dagens kvartalstall her. Lyspunkt i riggEn relativt kort vinnerliste toppes av Merkur Market-noterte Target EveryOne, som spretter opp 22,9 prosent til 43 øre.Otello følger nærmest på pluss 7,5 prosent til 14,88 kroner, mens Nordic Mining stiger 7,1 prosent til 2,41 kroner på Oslo Axess.Infront legger på seg 5,5 prosent til 23 kroner.Til slutt merker vi oss 2,0 prosent oppgang til 60 øre for Dolphin Drilling, der Aksel Olav Hillestad er utnevnt til ny styreformann.