Oslo Børs åpner opp

Oslo Børs stiger i åpningen tirsdag.Etter 20 minutters handel står hovedindeksen i 876,93, opp 0,05 prosent, og det er omsatt aksjer for 375 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen opp 0,09 prosent til 68,83 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,19 prosent til 59,24 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 69,10 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Oljeprisen er dermed noe lavere enn ved stengetid på Oslo Børs i går.Til tross for at oljeprisen får støtte fra det analytikerne i ANZ kaller tilbudssideforstyrrelser, blant annet på grunn av uroen i Libya, er markedet fortsatt forsiktig ettersom handelsspenningene mellom USA og Kina fortsatt er overhengende, melder TDN Direkt.Markedsanalytiker Jeffrey Halley i meglerhuset OANDA sier ifølge nyhetsbyrået at friksjonene i handelskonflikten mellom de to landene betyr at opphentingen i oljeprisen er meget skjør.President Donald Trump uttalte mandag at han ikke forhaster seg mot en handelsavtale med Kina.«Dette kom på samme tid som kinesiske tall for lønnsomheten i industrien for april kom ut på den svake siden, noe som indikerer at handelskonflikten har en påvirkning», skriver analytikerne i ANZ, ifølge TDN Direkt.Equinor er opp 0,53 prosent til 170,90 kroner, mens Aker BP stiger 0,68 prosent til 250,30 kroner. DNO klatrer 0,91 prosent til 16,04 kroner.RefinansiererPetroleum Geo-Services (PGS) meldte mandag kveld at de nå har igangsatt en prosess om refinansiering . Selskapet ønsker å hente rundt 525 millioner dollar i et 5-årig lån (first lien term). I tillegg, ønsker PGS å ta opp 150 millioner dollar ekstra (second lien term) med 5,5 års løpetid. Nyheten sender aksjen opp 10,70 prosent til 16,71 kroner.Også Nel-aksjen er i vinden. Aksjen endte i går opp 4,38 prosent til ny all time-high på 9,30 kroner. Tirsdag morgen klatrer den ytterligere 4,25 prosent til 9,70 kroner, og er dagens hittil mest omsatte aksje.RaserEn aksje som derimot ikke har dagen er XXL, som stuper 8,61 prosent til 21,44 kroner.Danske Bank Markets melder at de nå nedgraderer sin anbefaling til salg . De kutter samtidig kursmålet fra 33 til 17 kroner.Også SAS faller markant, og er nå ned 5,86 prosent til 12,69 kroner. Selskapet la i morges frem sitt resultat for regnskapsmessig 2. kvartal, som viste et tap på 933 millioner kroner etter skatt .Flyselskapet anslår at pilotstreiken, som varte fra 26. april til 2. mai, vil en total effekt på selskapets resultat før skatt på 650 millioner svenske kroner, hvorav 430 millioner kroner påvirker de siste fem dagene i 2. kvartal.Next Biometrics er også høyt oppe på taperlisten etter en melding om at toppsjefen i selskapet nå gir seg . Aksjen faller 7,14 prosent til 6,50 kroner.Snart i bruddMandag kveld melder Storm Real Estate at de har inngått en n y kortsiktig avtale med Swedbank om nye lånebetingelser. Avtalen løper frem til en langsiktig avtale er på plass, men ikke lenger enn til ut 3. juni 2019.- Det er stor sannsynlighet for at selskapet vil være i brudd med sine lånebetingelser ved avtalens utløp, heter det. Aksjen er uendret på Oslo Børs.