Oslo Børs åpner rett ned

Oslo Børs faller ikke uventet i åpningen fredag.Etter drøye 20 minutters handel står hovedindeksen i 842,64, ned 1,23 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 766 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er fredag morgen ned 1,07 prosent til 64,63 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,01 prosent til 56,02 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 67,63 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Oljeprisen er dermed betydelig lavere enn da Oslo Børs stengte før Kristi himmelfartsdag.Torsdag uttalte USAs spesialrepresentant for Iran, Brian Hook, under en telefonkonferanse at land som enda ikke har truffet taket på importen av iransk olje kan fortsette handelen til de har nådd taket, skriver TDN Direkt.Videre skrev USAs president Donald Trump ifølge nyhetsbyrået torsdag kveld på Twitter at USA fra 10. juni vil innføre importtoll på fem prosent på alle varer fra Mexico  frem til det ikke lenger kommer ulovlige innvandrere over grensen. Han påpekte også at tollen gradvis vil øke til innvandringen stopper.Analytikere sier ifølge TDN Direkt at handelskonfliktene og sanksjonsoppdateringen mot Iran førte til et risk off-syn på markedene og at sentimentet vil forbli inntil videre.- Tidlige forventninger for at en midlertidig lettelse på Wall Street skulle spre seg til asiatiske markeder på fredag har nok en gang blitt avsporet med mer konfronterende handelspolitikk fra USA som kaster markedene inn i risk-off-modus igjen, sier markedsanalytiker Jingyi Pan i IG, ifølge nyhetsbyrået.Ellers viste seneste tall fra EIA at de amerikanske råoljelagrene falt 0,3 millioner fat den seneste uken, mot ventet nedgang på 0,9 millioner.Equinor faller 0,75 prosent til 165,15 kroner, mens Aker BP er ned hele 4,53 prosent til 227,60 kroner. DNO svekkes 3,47 prosent til 14,75 kroner.Nel-smellI tillegg til oljeaksjene, faller også en rekke andre aksjer markant fredag morgen. Blant dem finner vi børsraketten Nel, som er ned hele 9,31 prosent til 7,74 kroner. Aksjen er den hittil nest mest omsatte på Oslo Børs.John Fredriksen-dominerte Flex LNG doblet underskuddet i 1. kvartal , og sendes nedover 7,09 prosent til 102,20 kroner.Også InterOil har lagt frem tall i dag. Selskapet svekket både topp- og bunnlinjen , og aksjen faller 15,74 prosent til 2,97 kroner.Jinhui Shipping melder om litt svakere tall i 1. kvartal. Aksjen er ned 7,76 prosent til 7,01 kroner.Her kan du se alle selskapene som har lagt frem førstekvartalstall fredag. Ellers faller Itera 7,58 prosent, Targovax er ned 7,03 prosent, mens Polaris Media svekkes 6,08 prosent.Opphever suspensjonNoen lyspunkter finnes imidlertid blant alt det røde. Oslo Børs har nå opphevet suspensjon av Merkur Market-noterte Lavo.tv, etter at selskapet onsdag meldte at selskapet både har inngått kreditoravtaler og er sikret ny finansiering  for de neste månedene.Nyheten sender aksjen opp 23,60 prosent til 0,22 kroner.Dolphin Drilling klatrer fredag morgen 3,74 prosent til 0,61 kroner. Selskapet kunne i går melde at Aksel Olav Hillestad er utnevnt til ny styreformann med virkning fra 29. mai.Prosafe melder at de har inngått en treårs kontrakt med Petrobras Netherlands for bruk av den halvt nedsenkbare boligriggen Safe Eurus utenfor kysten av Brasil. Nyheten sender aksjen opp 2,47 prosent til 13,28 kroner.Fingeravtrykkselskapet Idex har utnevnt Derek P. D'Antilio som ny finansdirektør med oppstart 8. juli. Aksjen stiger 1,28 prosent til 2,77 kroner.