Oslo Børs snur opp

Børs

Oslo Børs åpnet ned tirsdag morgen, men har nå snudd opp.Etter knappe 20 minutters handel står hovedindeksen i 862,35, opp 0,16 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 402 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen opp 0,17 prosent til 70,35 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,07 prosent til 61,07 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 72,00 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.De antatte skipssabotasjene utenfor De forente arabiske emirater søndag skaper nå ifølge TDN Direkt volatilitet, samtidig som markedsfokuset fortsatt rettes mot handelskrigen.- Oljeprisen stiger tirsdag morgen, mest sannsynlig som en respons på kommentarene fra Trump om at han forventer «fruktbare» samtaler med Xi i løpet av G20-møtet. Han sa også sent mandag at han enda ikke trukket i avtrekkeren enda med tanke på tilleggstollene på 25 prosent som han truet med å innføre forrige uke, sier sjef i Vanda Insights, Vandana Hari, ifølge nyhetsbyrået.Analytikere mener handelskrigen vil fortsette å kaste skygger over oljemarkedet.- Opptrappingen i handelsspenningene, som jeg ikke tror folk forutså, kommer til å ha en bred påvirkning. Det kan ikke unngås at det påvirker oljemarkedet, sier seniorøkonom Phin Ziebell i National Australia Bank, ifølge TDN Direkt.Equinor faller 0,16 prosent til 182,75 kroner, mens Aker BP stiger 0,31 prosent til 262,20 kroner. DNO er ned 1,27 prosent til 16,70 kroner.FiskestankEn rekke selskaper har lagt frem førstekvartalstall tirsdag, og du kan se alle her .Lerøy Seafood skuffet i 1. kvartal, og satt igjen med langt mindre på bunnlinjen enn analytikerne på forhånd hadde spådd. Det sender aksjen ned 9,10 prosent til 56,56 kroner.- Et nytt svakt kvartal, slår analytiker Tore Tønseth fast i en oppdatering fra SpareBank 1 Markets, og er ikke videre fornøyd med kostnadsutviklingen i selskapet.Også Austevoll aksjen faller markant, og er foreløpig ned 11,44 prosent til 89,00 kroner. Selskapet kunne melde om kraftig resultatfall i 1. kvartal, til tross for at inntektene holdt seg relativt stabile .I motsatt ende av skalaen finner vi Photocure, som kunne melde om kraftig vekst og ny rekord i årets første kvartal . Aksjen belønnes med en oppgang på 6,24 prosent til 46,00 kroner.Vinnere og tapereREC har de siste dagene falt markant, som følge av den negative utviklingen i handelskrigen mellom Kina og USA.Mandag endte aksjen ned hele 19,38 prosent, men tirsdag har stemningen tydeligvis snudd. REC er nå opp 7,40 prosent til 0,59 kroner, og er dagens hittil største vinner.Ellers er det blant tungvekterne blandet stemning tirsdag. faller Nel 1,31 prosent til 8,33 kroner. I tillegg til de allerede nevnte lakseselskapene, svekkes Mowi 0,96 prosent og SalMar er ned 1,04 prosent. Grieg Seafood er ned 3,15 prosent.Telenor klatrer derimot 1,65 prosent og TGS er opp 2,30 prosent. Begge de to selskapene har i dag meldt om nye tilbakekjøpsprogram.Norsk Hydro er opp 1,03 prosent, DNB stiger 0,16 prosent, mens Frontline styrkes 3,06 prosent. Danske Bank melder at de nå ser mer oppside i Fredriksen-rederiet.

oslo børs
Nyheter
Markedskommentarer
Børs