Oslo Børs stiger fra start

Oslo Børs åpnet som ventet opp i de første minuttene fredag, men nå har det flatet ut.Hovedindeksen står etter 40 minutters handel i 876,60, opp marginale 0,02 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 693 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av nytt børsfall i USA i går og blandede Asia-børser tidligere i dag.Månedens viktigsteToneangivende Europa-børser stiger forsiktig.Britiske FTSE 100 er opp 0,2 prosent, tyske DAX 0,1 prosent, mens franske CAC 40 er uendret.Investorene imøteser fredagens arbeidsmarkedsrapport fra USA, av mange karakterisert som månedens viktigste nøkkeltall.Konsensus før arbeidsmarkedsrapporten er ifølge vår makrokalender at 180.000 nye jobber ble skapt utenfor jordbrukssektoren i april.Det vil i så fall være ned fra 196.000 i mars.Ledighetsraten ventes uendret på 3,8 prosent.Oljeprisene ser rødtOljeprisene fortsetter nedturen fredag.Brent-oljen faller 0,4 prosent til 70,50 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 0,15 prosent til 61,72 dollar fatet.Rekordhøy USA-produksjon og en ventet produksjonsøkning fra OPEC tynger stadig markedene.Saudi-Arabia kan øke sin produksjon i juni, opplyser kilder med kjennskap til kongedømmets politikk til nyhetsbyrået fredag.Men den ekstra oljen kan bli brukt til hjemlig kraftforsyning heller enn å stimulere eksporten, slik Washington er på utkikk etter.Equinor opp, DNB nedPå Oslo Børs stiger Equinor 1,3 prosent til 193 kroner etter å ha lagt frem bedre inntjening enn ventet i 1. kvartal.Ellers i olje stiger Aker BP én prosent til 271,30 kroner, mens DNO trekker opp 0,2 prosent til 19,03 kroner.Blant tungvektere for øvrig har også DNB lagt frem kvartalstall fredag, og markedet reagerer med å sende aksjen ned 2,0 prosent til 155,35 kroner.Nel korrigerer ned 2,7 prosent til 7,67 kroner etter gårsdagens rally i kjølvannet av Korea-kontrakter og høynet kursmål.Telenor markerer seg også negativt, med et fall på 2,5 prosent til 172,10 kroner etter at DNB Markets ifølge TDN Direkt har kuttet kursmålet fra 185 til 178 kroner.Bank Norwegian-byksNorwegian markerer seg med en oppgang på 4,8 prosent til 38,67 kroner, mens SAS er ned 2,7 prosent til 16,79 kroner etter at (en dyr) streik er over.Borregaard belønnes med 5,4 prosent oppgang til 91,90 kroner etter dagens kvartalstall.Blant andre tallfremleggere merker vi oss at Norwegian Property er opp 2,4 prosent til 10,85 kroner, mens Bank Norwegians morselskap Norwegian Finans Holding stiger 4,2 prosent til 74,40 kroner.Sistnevnte varslet også etter stengetid i går om overtakelse av selskapet Lilienthal Finance fra Norwegian og Bjørn Kjos-dominerte HBK Holding, og har nå sikret seg full kontroll over videre ekspansjon i Europa.Alle dagens kvartalstall her. Rally etter oppkjøpVinnerlisten toppes av PCI Biotech, som slapp en gladmelding i går kveld og belønnes med en oppgang på 20,9 prosent til 30,35 kroner.Nærmest følger Spectrum, som spretter opp 15,7 prosent til 64,90 kroner etter gårsdagens melding om at selskapet kjøpes opp av TGS .Sistnevnte stiger for øvrig 7,0 prosent til 234,10 kroner på dagens høyeste volum.Scottish Salmon Company er inne i en god stim etter mandagens oppdatering, og stiger nye 6,0 prosent til 21,95 kroner. Aksjen er nå opp 25 prosent fra mandagens slutt.På vinnerlisten merker vi oss også at Havila Shipping trekker opp 7,4 prosent til 4,50 kroner, mens Endúr klatrer 6,4 prosent til 1,33 kroner etter dagens kvartalstall.Borr får mer straffI andre enden finner Merkur Market-duoen Incuct og Target EveryOne.De to faller hhv. 9,6 prosent til 7,05 kroner og 14,3 prosent til 30 øre.Techstep går tilbake 9,0 prosent til 3,55 kroner og Dolphin Drilling 7,9 prosent til 63 øre.Element fortsetter nedturen og faller nye 4,8 prosent til 4,01 kroner etter Cecilie Grues avgang som toppsjef tidligere denne uken.Questerre er ned 3,0 prosent til 2,24 kroner etter fullført emisjon på 38,9 millioner aksjer til kurs 2,40 kroner.Borr Drilling fortsetter nedturen i kjølvannet av gårsdagens kanselleringer, og faller nye 2,3 prosent til 21,50 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også