På 232 dager har Fredriksen tapt 5,5 milliarder på Seadrill

Siden toppnoteringen i fjor høst har Seadrill-aksjen falt mer enn 80 prosent. For John Fredriksen betyr det et verdifall på nær 5,5 milliarder kroner. 

26. juli i fjor gjorde "Nye Seadrill"comeback på Oslo Børs etter en omfattende restrukturering. Returen ble godt mottatt av investorene.Etter en liten dipp innledningsvis, var det  - godt hjulpet av en stigende oljepris - rene parademarsjen frem til 9. oktober da aksjen sluttet på 216 kroner. Samme dag kunne riggselskapets største eier John Fredriksen fornøyd konstatere at hans snaut 30,2 millioner aksjer hadde hatt en verdiøkning på nær 1,6 milliarder kroner siden comebacket.Så startet utforbakken. Ved årsskiftet ble Seadrill-aksjen omsatt for rundt 80 kroner, og etter en halvering i løpet av få dager, er kursen nede i rundt 35 kroner onsdag. Fallet tiltok i styrke etter en analyse publisert av Carnegie mandag der analytikerne Frederik Lunde og Lauritz Georg Karvel uttrykker bekymring for at selskapets likviditet skal tørke inn i et riggmarked som ikke blir bra nok fort nok. For Fredriksen betyr det at papirverdier for rett under 5,5 milliarder kroner har forduftet på kun 232 dager. Siden børscomebacket beløper verdifallet seg til 3,9 milliarder kroner.Dersom aksjekursen fortsetter til Carnegies kursmål på 25 kroner, vil verdifallet øke med ytterligere 320 millioner kroner. Riggselskapet prises nå til rundt 3,5 milliarder kroner på Oslo Børs.