PGS-analytiker: - Derfor stiger aksjen

- Det var en del som hadde fryktet at de ville hente egenkapital, sier analytiker. 

PGS opplyste mandag ettermiddag at selskapet er i gang med en prosess om refinansiering.  Selskapet planlegger blant annet å hente inn om lag 525 millioner dollar i et femårig pantelån, for å nedbetale eksisterende gjeld med forfall i 2019 og 2020. I tillegg ønsker PGS å ta opp 150 millioner dollar ekstra (second lien term) med 5,5 års løpetid. - Det var en del som hadde fryktet at de ville hente egenkapital. Så at de ikke gjør det tror jeg er en viktig årsak, sier analytiker Terje Fatnes i SEB Enskilda, ifølge TDN Direkt.Markedet reagerer på nyheten med å sende opp aksjen 11,5 prosent til 16,83 prosent på Oslo Børs tirsdag. Fatnes mener dette kommer som en følge av at PGS mest sannsynlig klarer å refinansiere uten å hente egenkapital. Dette er også i tråd med hva konsernsjef Rune Olav Pedersen tidligere har kommunisert i markedet. I begynnelsen av 2019 uttalte han at planen ikke var å hente penger i markedet for å refinansiere gjelden, og at han ventet en positiv kontantstrøm. SEB tror likevel kapitalkostnadene vil øke noe. - Jeg tror totale rentekostnader kan øke med i underkant av 10 millioner dollar, basert på prising av eksisterende gjeld og hvordan rentekurven er, på årsbasis, sier han, og legger til at det er positivt for aksjonærene at PGS ikke må hente egenkapital, gitt at rentekostnadene på de nye lånene ikke blir for høye, sier analytikeren ifølge nyhetsbyrået. Morgan Stanley skriver i en oppdatering at utviklingen i PGS burde lette noe av bekymringene fra folk som er bearish til aksjen om en potensiell egenkapitalinnhenting i forkant av låneforfallene 2020 og 2021.