Qualcomm-skrell og Tesla-smell sendte Wall Street i rødt

Frykten for handelskrigen økte ytterligere. Feds Minutes manet til tålmodighet og Tesla kan være i trøbbel.

Pilene pekte ned for de toneangivende indeksene på Wall Street onsdag. Dow Jones falt 0,39 prosent, og S&P 500 og teknologitunge Nasdaq Composite krympet med henholdsvis 0,28 og 0,45 prosent.Utviklingen kom i kjølvannet av økende bekymring for utviklingen i handelskrigen og referatet fra det siste rentemøtet i Fed.Tidligere denne måneden innførte Donald Trump en tolløkning fra 10 til 25 prosent på kinesiske varer verdt 200 milliarder dollar. Kina fulgte opp sporenstreks og la på 25 prosent toll på amerikanske importvarer verdt 60 milliarder dollar.Finansminister Steven Mnuchin uttalte til CNBC onsdag at det ikke ligger noen møter i kalenderen mellom de to partene. Dette gjør at forventningen om en mer langvarig periode med høy toll stiger kraftig.- For et par uker siden virket det som at en avtale var nært forestående. Markedet har falt tre prosent siden den gang. Jeg tror at med en løsning i handelskrigen vil vi gå tilbake til de nivåene. På en annen side, hvis det blir en fullblods handelskrig, da tror jeg dette vil gi mye større utslag på markedet, sa Ed Keon, sjefsstrateg hos QMA, til CNBC.De siste dagers svartelisting av mobilgiganten Huawei har, sammen med handelskonflikten generelt, fått kineserne til å revurdere hele sitt økonomiske forhold til USA, ifølge The South China Morning Post. Det skal nå være snakk om at Kina vurderer å droppe kjøp av naturgass fra amerikanerne. Dette vil i så fall være noe LNG-befrakterne, og deres aksjonærer, bør følge nøye.Fed vil være tålmodigOnsdag kveld ble referatet fra Federal Reserves rentemøte 1. - 2. mai offentliggjort. Nøkkelordet i rapporten synes å være «tålmodig».- Medlemmene mente at en tålmodig innstilling for å bestemme fremtidige justeringer av styringsrenten vil være hensiktsmessig for en god stund, het det i oppsummeringen i rapporten.Det betyr at Fed virker å være trygge på at renten er godt forankret og at den ikke vil bli hevet i løpet av året.Markedet priser inn ett rentekutt i 2019 og to kutt i 2020.Les mer her!Dow Jones endte dagen på 25.776,61 poeng, ned 0,39 prosent.12 av de 30 aksjene i indeksen falt.Coca-Cola var dagens vinner og klatret 2,16 prosent.Det var ingen åpenbare kursdrivende nyheter bak oppgangen. Noe av forklaringen kan være at investorene posisjonerer seg noe mindre syklisk i sammenheng med at handelskrigen eskalerer.Helse- og farmasøytgiganten Merck & Co var også blant vinnerne og steg 1,86 prosent.3M, som har falt om lag 23 prosent siden slutten av april, opplevde en god dag på børs og la på seg 1,43 prosent.Walmart, selskapet med den høyeste omsetningen i USA, steg 1,12 prosent.På toppen av taperlisten finner vi Apple. Investorene er bekymret for selskapets eksponering mot Kina om en vedvarende handelskonflikt skulle befeste seg. Goldman Sachs tok ned kursmålet på aksjen fra 184 til 178 dollar onsdag på grunn av økt inntjeningsrisiko mot Kina.Aksjen falt tilbake 2,05 prosent.Boeing-aksjen falt 1,66 prosent.S&P 500 endte dagen på 2.856,27 poeng, ned 0,28 prosent.Investeringsbanken Goldman Sachs var blant taperne og falt 1,79 prosent.De store bankene endte også dagen i negativt territorium etter at rentene falt både bør og etter referatet fra Fed.Bank of America og Wells Fargo krympet med henholdsvis 0,70 og 0,50 prosent.Detaljistgiganten Target presenterte tall for første kvartal onsdag. Selskapet leverte en inntjening per aksje på 1,53 dollar, mot ventet 1,43 dollar, ifølge Refinitiv-konsensus. Omsetningen kom inn på 17,63 milliarder dollar, mot ventet 17,52 milliarder dollar. Like-for-like omsetningsveksten steg hele 4,8 prosent, noe som var sterkere enn hva analytikerne og markedet hadde ventet.Aksjen skøyt fart og klatret 7,81 prosent.Ford falt tilbake med 2,69 prosent.General Motors mistet 4,28 prosent av markedsverdien.Nasdaq Composite endte dagen på 7.750,84 poeng, ned 0,45 prosent.Dagens soleklare taper var Qualcomm , som falt hele 10,86 prosent.En amerikansk domstol konkluderte med at techgiganten ulovlig begrenset konkurransen i markedet. Selskapet skal ha utnyttet sin dominante posisjon og truet med tilbakeholdelse av leveringer og innføre høye lisensavgifter, konkluderte domstolen.Domstolen pålegger Qualcomm å reforhandle lisensavtalene sine til fornuftige priser. I tillegg vil selskapet følges særskilt i syv år for å forsikre at techgiganten overholder dommen og konkurranselovgivningen for øvrig.Qualcomm kommer til å anke dommen.Aksjen falt 10,86 prosent.Dagens andre taper var Tesla som mistet hele 6,02 prosent av markedsverdien.Etter at Morgan Stanley tirsdag la frem et «bear case», og at aksjen i verste fall kan falle 10, fulgte Citigroup opp onsdag med sitt sjokkscenario med en nedside på 80 prosent.Tesla opplever utfordringer på alle kanter. Les mer her!Microsoft, verdens mest verdifulle selskap målt i markedskapitalisering, klatret 0,61 prosent.Netflix la på seg 1,54 prosent.Amazon steg uinteressante 0,12 prosent.Alphabet (Google) holdt seg også nær uforandret, opp 0,16 prosent.Twitter klatret 2,99 prosent.NVIDIA falt 1,84 prosent.Facebook steg 0,27 prosent.Av andre interessante aksjer falt Transocean med hele 4,33 prosent.Les mer: Markant fall i oljeprisenVIX, eller fryktindeksen, falt 1,27 prosent til 14,76 poeng.Gullprisen klatret 0,02 prosent til 1.273,50 dollar per unse.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker