- Ratene kan fortsette å stige

Analytikere øyner muligheter.

Både Avance Gas og BW LPG handles opp mandag, samtidig som kinesiske tolldata viser at landet importerte 1,52 millioner tonn LPG i april, som ifølge Pareto Securities er flatt fra mars-nivået, men opp 21 prosent på årsbasis, skriver TDN Direkt.Så langt i dagens handel er Avance Gas opp 2,88 prosent til 21,40 kroner, mens BW LPG stiger 2,95 prosent til 36,32 kroner.India har også sett solid vekst i april, med en import på 1,25 millioner tonn, som er opp 46 prosent på årsbasis.Pareto Securities opplyser ifølge nyhetsbyrået at VLGC-markedet i Midtøsten fortsetter å stramme seg til, med svært få tilgjengelige skip for de første ukene av juni, og mener at ratene kan fortsette å stige da tonnasjen for det meste er kontrollert av store aktører.Meglerhuset peker også på at de asiatiske LPG-prisene har steget noe over helgen, som gjør spreaden mer gunstig mot andre markeder.Endelig respondertVidere har Kepler Cheuvreux oppjustert kursmålene på BW LPG og Avance Gas til henholdsvis 69 og 42 kroner, samtidig som kjøpsanbefalingene fastholdes.Meglerhuset kommenterer at LPG-shipping-markedet begynner å se ut slik det gjorde i 2014-2015, da markedet var sterkt, og skriver ifølge TDN Direkt at de fundamentale forholdene for markedet fortsetter å utvikle seg på linje med deres forventninger og «at VLGC-spotratene nå, endelig, har respondert slik de burde».VLGC-ratene ligger nå ifølge Arctic Securities på 49.822 dollar per dag, opp 10 prosent, sammenlignet med nivået for én uke siden.