REC-smell på rød børs

Donald Trump skaper ny frykt.

Børs

Oslo Børs holder seg godt inne i negativt terreng torsdag ettermiddag.Hovedindeksen står i øyeblikket i 866,00, etter en nedgang på 0,66 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 1.874 millioner kroner.Nok en Trump-tweetUtviklingen skjer i kjølvannet av nye børsfall i USA i går og i Asia tidligere i dag .Futureshandelen peker mot nye fall fra start i torsdagens handel på Wall Street.President Donald Trump har igjen foruroliget investorene med sin tweet om at kineserne har skylden for at en handelsavtale ennå ikke er i boks.- Kina rev i stykker avtalen, skrev Trump.Utspillet, som kom bare timer etter en mer optimistisk tweet, er ingen god opptakt til samtalene som skal gjenopptas i Washington torsdag.- Vi anslår 75 prosent sannsynlighet for at Trump øker tollsatsen på kinesiske varer til 25 prosent. Fra et rent forhandlingsstandpunkt fremstår det å true med høyere toll, for så å trekke det tilbake en uke senere, som svakt, skriver analysesjef Jasper Lawler i London Capital Group i en oppdatering Hegnar.no har fått tilgang til.Kina har varslet en reaksjon  hvis amerikanerne skrur opp tollen.Nok en DNO-smellDen økte spenningen rundt handelssamtalene mellom USA og Kina preger også oljemarkedet.Brent-oljen faller 0,1 prosent til 70,28 dollar, som riktignok er litt opp fra drøyt 70 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen er ned 0,4 prosent til 61,90 dollar.Den negative effekten fra handelskonflikten motvirkes av at råoljelagrene i USA falt overraskende mye i forrige uke.På Oslo Børs faller Equinor 1,4 prosent til 182,70 kroner.Aker BP trekker ned 0,3 prosent til 254,20 kroner, mens DNO fortsetter ned nye 4,9 prosent til 16,93 kroner etter gårsdagens fall i kjølvannet av skuffende kvartalstall .REC Silicon straffesUtslagene blant de mest omsatte er heller beskjedne, men stort sett negative.Storebrand faller 2,3 prosent til 67,70 kroner i kjølvannet av gårsdagens kvartalstall . Sparebank 1 Markets har ifølge TDN Direkt svart med å nedgradere aksjen til nøytral, mens DNB Markets gjentar sin kjøpsanbefaling.Vi tar også med at Yara faller 2,0 prosent til 360,90 kroner.Resultatsesongen fortsetter å prege bildet, og REC Silicon utmerker seg negativt ved å falle 4,5 prosent til 69,8 øre.Pareto Securities karakteriserer estimatene og utsiktene som usikre, som følge av nettopp handelskonflikten mellom USA og Kina.Alle dagens tallfremleggere her. Nel stadig i fokusTGS utmerker seg positivt, og stiger 2,1 prosent til 225,10 kroner etter å ha lagt frem kvartalstall i tråd med forventningene .Det samme gjør Hexagon Composites, som fortsetter oppgangen med nye 3,1 prosent til 43,99 kroner i kjølvannet av gårsdagens kvartalstall .Analytiker Mikkel Nyholt i Carnegie uttalte til TDN Direkt i går at han ser pen oppside i aksjen .Norwegian har varslet mulige oppsigelser av piloter på Gatwick  utenfor London, og aksjen reagerer ned 1,6 prosent til 39,81 kroner.Nel er stadig i fokus etter gårsdagens kvartalstall, og stiger 0,8 prosent til 8,52 kroner på dagens nest høyeste volum så langt.Nel-sjef Jon-Andre Løkke er dagens gjest i HegnarTV klokken 15:30 Oljeservice til bunnsTaperlisten toppes av Prosafe, som trekker ned 10,2 prosent til 14,10 kroner.Nærmest følger Merkur Market-noterte Lifecare med 10,0 prosent nedgang til 1,80 kroner.Komplett Bank tapte mer  i 1. kvartal, og straffes med 9,4 prosent kursfall til 12,10 kroner. Pareto varsler at meglerhuset vil ta sine estimater betydelig ned i kjølvannet av rapporten.Idex faller 6,0 prosent til 3,47 kroner etter sine kvartalstall , mens Targovax faller 4,7 prosent til 6,29 kroner etter å ha lagt frem et større underskudd i 1. kvartal .Veidekke økte også underskuddene , og faller 6,6 prosent (6,40 kroner) til 90,60 kroner. Aksjen går i dag vel å merke eksklusive utbytte på 5,00 kroner.Oljeservice til toppsI andre enden finner vi EMGS, som stiger 7,3 prosent til 3,24 kroner på greie kvartalstall  og mindre underskudd. Finansdirektør Hege Veiseth tror ifølge TDN Direkt at ordreboken vil dekke likviditetsbehovene i nær fremtid.Bare én aksje stiger mer så langt i dagens handel: Merkur Market-noterte Sino Agro Food er opp 12,0 prosent til 1,40 kroner.Vi tar også med Cxense på pluss 7,1 prosent til 6,64 kroner og Rieber Shipping på pluss 6,3 prosent til 9,35 kroner.Scottish Salmon Company revansjerer seg etter gårsdagens kraftige korreksjon, og spretter opp 3,9 prosent til 22,95 kroner.Korreksjonen kom riktignok etter syv strake dager med oppgang i kjølvannet av en oppdatering for 1. kvartal.

oslo børs
donald trump
oljeprisen
dno
nel
jon andré løkke
rec silicon
handelskrig
komplett bank
pareto
scottish salmon company
Nyheter
Markedskommentarer
Børs