Rentene stuper på handels- og vekstfrykt

Torsdagens aksjefall setter mai på vei mot å bli årets verste måned for S&P 500.

Amerikanske renter stupte til det laveste nivået siden 2017 og aksjer falt mer enn halvannen prosent på torsdag i kjølvannet av den forverrede handelssituasjonen mellom USA og Kina, i tillegg til bekymringer om global vekst. Markedet går over til trygge havner som amerikansk statsgjeld og drar rentene på 10-åringen til omtrent det samme nivået som da FED begynte å øke rentene i 2015, skriver The Financial Times.De lange rentene har falt under de korte, og en slik invertering er noe en rekke investorer ser på som en indikator på en kommende økonomisk nedgang. Økt fryktS&P 500 er foreløpig ned 1,7 prosent, etter å ha blitt dratt ned av teknologisektoren og energiaksjer etter at oljeprisen stupte. Brent er ned 4,69 prosent til 67,52 dollar og WTI-oljen er ned 5,99 prosent til 57,74 dollar.- Aksjer er ned på grunn av global vekst, og bekymringer for at handelskrigen vil lede til lavere global vekst. Hvis du tror på det gir det mening at 10-åringen faller, sa Ray Remy, sjef for renter hos Daiwa Capital Markets, til FT.Renten på 10-års statsobligasjonen falt nesten 10 basispunkter til 2,29 prosent, noe som er 5,3 basispunkter under tre måneders renten. Inverteringen som brukes som en indikator på en kommende resesjon.- Jeg tror markedet inser at veksten i den amerikanske økonomien, og enda viktigere den globale økonomien, avtar. Markedet er langt i forkant av FED, fulgte Remy opp.Forventer rentenedsettelseDen amerikanske sentralbanken, The Federal Reserve, satt endringer i styringsrenten på pause etter tegn på svak inflasjon og usikkerheter rundt handelskrigen. President Donald Trump har ved en rekke anledninger kritisert FED for å ikke sette ned renten for å stimulere til vekst. Samtidig som FED har insistert på at neste pengepolitiske trekk vil være å ikke endre renten har markedet satt en sannsynlighet på 78 prosent for rentekutt med 25 basispunkter innen desember, ifølge opsjonspriser, skriver FT.


Les også