Rett ned fra start i USA

De tre toneangivende indeksene faller alle over én prosent.

De amerikanske børsene faller bratt fra start torsdag. Det skjer etter at referatet fra Federals Reserves rentemøte i går viste at Fed virker å være trygge på at renten er godt forankret og at den ikke vil bli hevet i løpet av året.- Medlemmene mente at en tålmodig innstilling for å bestemme fremtidige justeringer av styringsrenten vil være hensiktsmessig for en god stund, het det i oppsummeringen i rapporten.Ellers viste de viktige jobless claims-tallene at antall førstegangssøkende til ledighetstrygd i USA var 211.000 per 18. mai, ned fra ikke-reviderte 212.000 uken før.Konsensus lå ifølge vår makrokalender på 215.000 jobless claims.Det er nok frykt for handelskrig som tynger markedene. Forhandlingene mellom USA og Kina har nå falt fra hverandre og mange frykter at handelskrigen nå kan bli mer langvarig enn tidligere ventet. Dow Jones faller 1,24 prosent til 25.457,32 poeng, mens Nasdaq faller 1,28 prosent til 7.651,83 poeng.S&P 500 faller 1,14 prosent til 2.823,45 poeng. Boeing faller 2,56 prosent etter at fungerende sjef for det amerikanske luftfartstilsynet, Daniel Elwell, uttalte at han ikke kan forutsi når Boeing 737 Max-flyene vil kunne fly igjen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også