Riggselskap vil hente 1,2 milliarder før fusjon

Atlantica Tender Drilling må refinansiere før en planlagt fusjon. Fire meglerhus er engasjert til å hente et milliardbeløp i obligasjonsmarkedet.

Tender-riggselskapet Atlantica Tender Drilling opplyser at det har sikret godkjennelser fra et syndikat av nye og eksisterende långivere for en ny fireårig lånefasilitet på 100 millioner dollar, tilsvarende 873 millioner kroner.I tillegg har selskapet engasjert DNB Markets og Pareto Securities, samt Danske Bank og SpareBank 1 Markets, til å arrangere investormøter.Det opplyses at et fireårig obligasjonslån på 140 millioner dollar, eller vel 1,2 milliarder kroner, kan følge avhengig av markedsforholdene.Nettoprovenyet fra lånefasiliteten og obligasjonslånet, skal benyttes til å refinansiere eksisterende bank- og obligasjonsgjeld.Bakgrunnen for refinansieringen er en nært forestående sammenslåing.Må refinansiereI starten av april inngikk selskapet en intensjonsavtale om å fusjonere med Energy Drilling Pte som har en flåte bestående av lekter-tenderrigger som opererer i Sør-Øst-Asia, samt en nybygd halvt nedsenkbar tenderrigg klar for levering.Atlantica Tender Drilling eier to halvt nedsenkbare tenderrigger, der den ene – «BassDrill Beta» - nylig fikk forlenget kontrakten med Petrobras i 180 dager fra september 2019 til mars 2020. Den andre jobber for Total i Kongo.«Den mulige transaksjonen vil skape et sterkere selskap med bedre kapasitet og geografisk tilstedeværelse, et utgangspunkt for videre vekst og konsolidering i riggindustrien», het det i en pressemelding.Blant vilkårene som må oppfylles for at en endelig avtale skal materialisere seg, er at eksisterende kredittfasiliteter refinansieres.Begge selskapene er majoritetseid av det Stavanger-baserte oppkjøpsfondet HitecVision.Atlantica Tender Drilling er notert på den norske OTC-listen. Basert på den seneste omsetningen, prises selskapet til 578 millioner kroner


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også