SAS-trafikken stupte

2,156 millioner passasjerer fløy med SAS i april, 14,5 prosent færre enn i samme periode i fjor, skriver selskapet i en børsmelding.Den regulære passasjertrafikken (RPK) falt 12,8 prosent, mens kapasiteten (ASK) falt 14,9 prosent.Kabinfaktoren steg dermed 1,7 prosentpoeng til 74,4 prosent sammenlignet med oktober i fjor.Inklusive chartertrafikken fraktet SAS 2,194 millioner passasjerer i april, og oppnådde en kabinfaktor på 74,8 prosent.Høyere yieldDen foreløpige valutajusterte yielden (inntektene per flydde setekilometer) steg 6,1 prosent til 0,98 svenske kroner, mens inntekt per tilgjengelige setekilometer (PASK) steg 8,6 prosent til 0,73 kroner (også denne valutajustert).Oppgangen i sistnevnte henger sammen med en høyere kabinfaktor på de flygninger som ikke påvirkes av konflikten.Norwegian estimerte tirsdag en yield på 0,41 norske kroner i april, tilsvarende en oppgang på 18,0 prosent i samme periode i fjor.Enhetsinntekten (RASK - inntektene per tilgjengelige setekilometer) ble estimert til 0,35 norske kroner, 22 prosent høyere enn i april i fjor.Sjefen beklagerTrafikktallene preges naturligvis av streiken som rammet selskapet i slutten av måneden.I løpet av pilotstreikens fem første dager ble 2.800 flygninger innstilt og nesten 270.000 kunder ble rammet. Før streiken brøt ut, viste trafikktallene ifølge selskapet en god utvikling sammenlignet med i fjor. - Jeg beklager virkelig at våre kunder ble rammet av pilotstreiken og ikke kunne reise som planlagt. Selv om veldig mange kolleger på SAS har jobbet dag og natt for å hjelpe rammede reisende, er jeg klar over at vi ikke lyktes i å hjelpe alle i denne vanskelige situasjon. Nå når streiken er over, kommer vi til å gjøre vårt ytterste for å gjenoppbygge tilliten hos våre kunder, sier toppsjef Rickard Gustafson i en kommentar.Les mer her.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også