Seadrill trenger flere nye riggarbeidere

Riggselskapet er godt i gang med oppbemanningen av «West Bollsta» som skal på oppdrag for Lundin fra 2020.

Awilco Drilling, Odfjell Drilling og Island Drilling er alle i gang med storstilte bemanningsprosser etter å ha vunnet flere nye kontrakter.Nå er også John Fredriksens Seadrill på jakt etter nye medarbeidere.Riggen som skal oppbemannes er den splitter nye superriggen «West Bollsta». Det er Northern Drilling som eier riggen, mens Seadrill har driftsansvaret.Ifølge selskapets rekrutteringssider søkes det nå etter 20-30 personer til riggen som ble snappet opp av Fredriksen og co for 400 millioner dollar, etter at daværende Fred. Olsen Energy hadde valgt å kansellere kjøpet.Storkontrakt med LundinEtter at ryktene hadde versert i lenger tid, ble det i slutten av februar bekreftet at «West Bollsta» skal bore hele ti brønner for Lundin med oppstart i andre kvartal 2020 på Luno II-feltet og Rolvsnes-funnet.Den faste perioden som betinges av at Lundin oppfyller visse krav, har en kontraktsverdi på om lag 200 millioner dollar, eller vel 1,7 milliarder kroner, ekskludert prestasjonsbonuser. Bassøe Offshore estimerer dagraten til 330.000 dollar.I tillegg fulgte det med opsjoner på ytterligere fire brønnerDersom opsjonene utøves har «West Bollsta» arbeid for Lundin til tredje kvartal 2022. Dagratene for opsjonene følger en markedsindeks slik at selskapet kan dra fordel av den ventede tilstrammingen i markedet for «harsh environment»-rigger.