Siem håver inn supplyjobber

Siem Offshore - Bilde fra selskapet

Det er fullstendig utsolgt for plattform forsyningsskip (PSV) i Nordsjøen. Kristian Siem stepper inn med flere ankerhåndterere (AHTS).

Som omtalt av Hegnar.no tidligere denne uken er Nordsjøen tidvis ribbet for ledige PSV-er. Dermed blir ankerhåndteringskip hyret inn til supplyjobber.Ett rederi som omfavner disse oppdragene er Kristian Siem-kontrollerte Siem Offshore.3 av 4 frakter forsyningerSiden tirsdag har rederiet sikret oppdrag til fire AHTS-er. Kun ett skal gjøre tradisjonelle AHTS-tjenester.Resten skal frakte forsyninger. «Siem Ruby» og «Siem Emerald» er fredag hyret inn av henholdsvis Equinor og ConocoPhillips. Ratene er ifølge Westshore Shipbrokers oppgitt til 260 og 270.000 kroner. Tirsdag ble «Siem Opal» hyret inn av Aker BP til et tilsvarende oppdrag.Bare «Siem Pearl», som nylig ble tatt ut av opplag, skal utføre et et tradisjonelt riggflyttingsoppdrag etter å ha blitt hyret inn av Repsol.Riggen som skal flyttes er «Stena Spey». Dagraten er 24.000 pund, tilsvarende i overkant av 270.000 kroner.Periodekontrakter på gangSiem Offshore er for øvrig i gang med å reaktivere AHTS-en «Siem Diamond» som har ligget i opplag i Arendal siden juni 2015, etter fullført kontrakt i Brasil.Det antas at denne tas ut av opplag for et lengre oppdrag.I rapporten for fjerde kvartal i fjor, ble det opplyst at to av Siems AHTS-er er tildelt 90-dagers kontrakter med oppstart til sommeren.Les også: Selger sitt eldste supplyskip