<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Siems diamant er «back in business»

Ankerhåndteringsfartøyet (AHTS) «Siem Diamond» har returnert til spotmarkedet. Etter hvert venter muligens en lengre jobb.

Publisert 31. mai 2019
Oppdatert 31. mai 2019
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 193 ord
Eivind Yggeseth

Siden juni 2015 har ankerhåndteringsfartøyet «Siem Diamond» som tilhører Siem Offshore ligget i opplag i Arendal etter å ha fullført en kontrakt i Brasil.I starten av mai skrev Hegnar.no at båten var på vei tilbake igjen til markedet.Etter et opphold ved det danske verftet Orskov i Frederikshavn, er det 2010-bygde fartøyet klar til å kjempe om oppdrag igjen.Ifølge Westshore Shipbrokers befinner båten seg på britisk side av Nordsjøen.Da spotmarkedet for AHTS-er fortsatt preges av sterk volatilitet, er det nærliggende å tro at Siem-båten etter hvert skal på en lengre kontrakt over sommeren, men at den først skal«varmes opp» med kortere spotoppdrag. To lange kontrakterSøsterfartøyet «Siem Pearl» ble forøvrig tatt ut i spotmarkedet igjen i månedsskifte mars/april.Da hadde den 2009-bygde AHTS-en  ligget i opplag siden november i fjor. Siem Offshore har 10 ankerhåndtere i flåten. På grunn av et svakt marked i andre halvår i fjor ble rederiet i februar enige med långiverne sine om at en større del av gjeldsavdragene utsettes i 12 måneder. Den nye avtalen innebærer at 70 prosent utsettes, mot tidligere 30 prosent.To av rederiets AHTS-er skal ifølge rapporten for fjerde kvartal 2018 være tildelt 90-dagers kontrakter med oppstart til sommeren.