Sissener: Den aksjen er på billigsalg fremdeles

Jan Petter Sissener tar et lite jafs av Solon Eiendom, og øker i gammel favoritt.

Ivan Kverme

Jan Petter Sisseners Canopus kom ifølge ferske aksjonærlister inn på eiersiden i Solo Eiendom forrige uke, med 600.000 aksjer, tilsvarende en eierandel på 0,90 prosent.- Hvorfor dette steget?- Det er basert på flere faktorer - men primært basert på behovet for nye boliger, møte med management og tro på strategien. Solon er en meget liten post - Selvaag en del større. Aksjen kom ned på sesongmessige variasjoner, noe vi mener er helt feil. Den aksjen er på billigsalg fremdeles, kommenterer Sissener til Hegnar.no.- Kom du med i emisjonen?- Ja, svarer Sissener.Samtidig økte Sissener forrige uke i Selvaag Bolig, med 125.000 aksjer. Dermed sitter han på 1.525.000 aksjer i boligselskapet han anser som en av sine favoritter, tilsvarende en eierandel på 1,63 prosent.Selvaag Bolig noteres for øyeblikket til 44,10 kroner, ned 1,23 prosent.Rettet emisjon20. mai gikk det frem at Solon Eiendom hadde gjennomført en rettet emisjon på 9.114.361 nye aksjer til en tegningskurs på 38,00 kroner, noe som ga et bruttoproveny på cirka 346 millioner kroner.Provenyet vil bli brukt til å finansiere videre oppkjøp av eiendom, samt til å styrke selskapets balanse.Flere innsidere i selskapet sikret seg aksjer i emisjonen, blant dem konsernsjef Stig L. Bech, som sikret seg 26.500 aksjer, tilsvarende 0,04 prosent av selskapet. I tillegg sikret Vatne Property AS, eid av primærinnsider og styremedlem Runar Vatne, seg 1.000.000 nye aksjer i emisjonen, mens UFI AS, hvor primærinnsider og styremeddlem Øystein A. Landvik eier 33,34 prosent, ble tildelt 200.000 nye aksjer i emisjonen. I skrivende stund står Solon i 38,00 kroner på Oslo Børs, opp 0,26 prosent, etter at aksjen gradvis falt gjennom forrige uke.Les også:  Solon henter flere hundre millioner kroner - Penger på gatenI desember 2017 trakk Sissener ifølge Finansavisen frem en aksje han mente var penger på gaten, Selvaag Bolig, noe han også senere kommenterte på HegnarTV.- Der betaler man 30 kroner for noe som er verdt 40, uten å betale noe som helst for virksomheten, sa han den gang.Se intervjuet med Sissener på HegnarTV her.