Skuffet i første kvartal, men analytikere ser oppside

Høyere driftskostnader og dårligere nettofinans tynger.

Tross rekordhøy kontantinnsamling i årets første kvartal, ble bunnlinjen dårligere enn samme periode i fjor for inkassoselskapet B2Holding.Den rekordhøye kontantinnsamlingen på 1.248 millioner kroner, var opp hele 61 prosent sammenlignet med første kvartal 2018. Driftsinntektene var opp 23 prosent til 795 millioner kroner.Til tross for inntektsveksten, ble nettoresultatet redusert fra 152 til 106 millioner kroner. Lavere avkastning på porteføljene, høyere driftskostnader og langt svakere nettofinans tynget resultatet. Ifølge tall fra Bloomberg var nettoresultatet hele 26 prosent under konsensus.Amortiseringen av porteføljene var 47 prosent, mot 31 prosent ved samme korsvei i fjor.Ifølge TDN Direkt mener Kepler Cheuvreux at det dårligere resultatet først om fremst var drevet av høyere driftskostnader enn ventet.- Ved første øyekast venter vi at konsensus øker kostnadsestimatene noe og nedjusterer ebit-estimatene med 4-5 prosent for 2019, skrev Kepler Cheuvreux.Også Pareto Securities mener at tallene var under forventning, og skriver i en oppdatering at de venter å redusere estimatene for selskapet etter rapporten.Kepler Cheuvruex har hold-anbefaling med kursmål på 14 kroner, mens Pareto Securities har kjøpsanbefaling og kursmål 16 kroner.Faller på børsenB2Holding har fått hard medfart på børsen det siste året. I skrivende stund er aksjen ned 1,30 prosent til 11,43 kroner, mens nedgangen det siste året er på rundt 40 prosent.Hele bransjen har fått hard medfart på børs blant annet fordi internrenten på porteføljekjøpene, og dermed marginene, har krympet inn.Til TDN Direkt sier B2Holding-sjef Olav Dalen Zahl at selskapet venter en bedret internrente fremover, med lavere innkrevingskostnader og høyere avkastning fra porteføljekjøp, men venter først en flat utvikling videre i 2019.- Vi har blitt mer disiplinerte med tanke på avkastningskrav pr land. Vi har en modell, basert på weighted average cost of capital, der vi også har tatt inn et risikoelement pr land. Så et land kan ha et høyere avkastningskrav dersom det antas å være større risiko for å investere i det landet, sier Zahl.Ifølge Bloomberg har syv analytikere et gjennomsnittlig kursmål på 18,43 kroner for B2Holding-aksjen, og ser dermed en oppside på over 60 prosent.