Slik er stemningen på børsene i Asia

Det er fredag morgen blandet stemning på de asiatiske børsene etter nyhetene om opptrapping av handelskrigen mellom USA og Kina.I Japan faller Nikkei 0,86 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,59 prosent.Shanghai Composite i Kina klatrer derimot 1,50 prosent, og CSI 300 er opp 1,86 prosent. Hang Seng i Hong Kong stiger 0,64 prosent.Kospi i Sør-Korea er ned 0,23 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia klatrer 0,09 prosent, mens Straits Times i Singapore er opp 0,13 prosent.Øker tollFredag morgen ble det kjent at amerikanske myndigheter nå har iverksatt en økning av tollen på kinesiske varer verdt cirka 200 milliarder dollar.Tollsatsen på varene løftes fra 10 til 25 prosent, og omfatter 5.700 forskjellige produktkategorier - alt fra grønnsaker til julelys og barnestoler.Ifølge Bloomberg uttaler kinesiske myndigheter umiddelbart at de vil gå til motangrep, men spesifiserer ikke hvordan.Det er imidlertid fortsatt ventet at handelssamtalene mellom de to landene vil fortsette fredag.Wall StreetTorsdag var det nok en gang Trumps meldinger som preget børsdagen i New York, og etter at presidenten avslørte at han hadde fått et "beautiful letter" fra Xi Jinping, som bar håp om at det kan bli en avtale likevel, hentet børsene seg inn igjen.Men det ble nedgang og S&P 500 og Nasdaq falt for 4. dag på rad. Alle de tre mest toneangivende indeksene endte ned.Dow Jones falt og det laveste var indeksen ned 449,94 poeng, tilsvarende 1,7 prosent. Etter "brevmeldigen" til Donald Trump hentet den seg pent inn igjen og endte til slutt ned 0,54 prosent til 25.282,36.S&P 500 endte ned 0,3 prosent til 2.870,72, mens Nasdaq falt 0,41 prosent til 7.910,58.


Les også