Slik er stemningen på børsene i Asia

Det er variert stemning på de asiatiske børsene mandag morgen.I Japan stiger Nikkei 0,32 prosent, og den bredere Topix-indeksen er opp 0,38 prosent.Shanghai Composite i Kina styrkes 0,26 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong derimot faller tilbake 0,60 prosent.Kospi i Sør-Korea er ned 0,27 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia svekkes 0,08 prosent, og Straits Times i Singapore faller 0,26 prosent.Japan-besøkUSAS president Donald Trump er for øyeblikket på besøk i Japan. Ifølge CNBC har Trump nå uttalt at Tokyo og Washington «nærmer seg» en handelsavtale som vil adressere USAs handelsunderskudd. I 2018 hadde landet et underskudd på 56,8 milliarder dollar i varer og  tjenester med Japan.Nettstedet påpeker at Trumps besøk kommer midt i amerikanske trusler om potensiell tolløkninger på biler for japanske og europeiske bilprodusenter.- Det har ikke vært noe annet enn god stemning mellom presiden Trump og den japanske statministeren Shinzo Abe. Retorikken er bare varm og koselig, men det er ingen forventning om at en omfattende handelsavtale vil komme på plass med det første, skriver Ray Attrill i National Australia Bank i en morgenrapport, ifølge CNBC.Wall StreetUten de helt store nyhetene var det fredag en rolig dag på børsene i New York. Dow Jones steg 0,37 prosent til 25.585,69, mens S&P 500 endte opp 0,14 prosent til 2.826,06. Nasdaq klatret 0,11 prosent til 7.637,01.En av aksjene i fokus var Tesla, som falt mest av de ti mest omsatte på Nasdaq, med en nedgang på 2,46 prosent til 190,69 dollar. Aksjen er med det halvert siden desember og mer enn halvert siden toppen på 387,46 dollar den 7. august 2018. Den siste månedene har Tesla falt 28 prosent.