Slik går det med Asia-børsene

Blandet stemning etter nye rykter om handelskrigen og rentedom i USA.

Det er blandet stemning på børsene i Asia torsdag morgen.Hang Seng i Hong Kong stiger 0,63 prosent, og Kospi i Sør-Korea er opp 0,40 prosent.Ifølge Bloomberg News kommer oppgangen som følge av rykter om at Kina og USA allerede neste fredag kan annonsere en ny handelsavtale.S&P/ASX 200-indeksen i Australia er derimot ned 0,74 prosent, og Straits Times i Singapore faller 0,53 prosent.Børsene i Japan og Kina er torsdag stengt.Wall StreetDen amerikanske sentralbanken besluttet onsdag å holde renten uendret på 2,25 til 2,5 prosent. Det var helt i tråd med forventningene. Børsene var opp da rentedommen ble offentliggjort , men snudde ned etter at sentralbanksjefen begynte å snakke.Investorene hadde begynt å få et gryende håp om at neste renteendring vil bli et kutt. Det håpet fikk seg en knekk da sentralbanksjef Jerome Powell, på pressekonferansen, nærmest avfeide muligheten for et rentekutt i nær fremtid.Dow Jones hadde onsdag sin verste dag siden 9. april og falt 0,61 prosent til 26.430,14. S&P 500 falt 0,75 prosent til 2.923,73, mens Nasdaq endte ned 0,57 prosent til 8.094,64.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også