Slik går det med oljeprisen

Brent-oljen er mandag morgen ned 0,72 prosent til 68,68 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,46 prosent til 58,36 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 68,09 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljeprisen har dermed styrket seg noe i løpet av helgen.Baker Hughes' seneste riggtelling viste fredag ettermiddag at antallet oljerigger i drift i USA falt med fire i uken som sluttet 24. mai. Prisene som allerede steg før tellingen ble publisert, løftet seg ifølge TDN Direkt ytterligere da tallene kom.Analytikere sier ifølge nyhetsbyrået at de amerikanske sanksjonene mot Iran og Venezuela, sammen med Opec-kuttet, fører til tilbudssidepress på prisene, mens de pågående handelsspenningene mellom USA og Kina skaper bekymringer knyttet til etterspørsel og økonomisk vekst.- Råoljeprisene var under press hele uken, samtidig som handelsspenningene mellom USA og Kina eskalerte. Investorer blir skremt av USAs trekk for å utestenge Huawei fra USA, og ser det som en forløper til ytterligere gjengjeldelser fra Kina, sier ANZ-analytikere, ifølge TDN Direkt.