Snuser på flere kontrakter: - Det er dialog

Island Drilling fikk torsdag sin andre kontrakt på kort tid for «Island Innovator», og flere kan det bli. –Det er dialog, bekrefter konsernsjefen.

Konsernsjef Roger Simmenes i riggselskapet Island Drilling uttalte til Hegnar.no i mars at de jobbet med flere konkrete kontrakter på norsk sokkel som ville annonseres i løpet av kort tid.Da var selskapets halvt nedsenkbare sjettegenerasjonsrigg «Island Innovator» nettopp tildelt et oppdrag fra CNOOC Petroleum Europe for boring av én brønn vest for Shetland med mulighet for forlengelse. Oppstart er 1. juli.Torsdag melder selskapet at det er tildelt en kontrakt av Faroe Petroleum for boring av én brønn på Canela-prospektet i lisenes 888 i Norskehavet.Simmenes kan ikke uttale seg om raten, men påpeker at den er i henhold til forventningene for høsten 2019, men stigende. Riggmeglerhuset Bassøe Offshore estimerer dagraten til 170.000 dollar.«Island Innovator» undergår for tiden klassing hos CCB på Hanøytangen utenfor Bergen.- Dialogen er derKontraktsteamet til Island Drilling i Bergen har hendende fulle om dagen. Det jobbes hardt for å sikre enda mer arbeid til den 2012-bygde riggen som selskapet overtok driftsansvaret for i fjor høst.- Vi jobber med flere muligheter i vinter og til neste år. Det er flere oppdrag av langvarig karakter som vi er aktuelle på, sier Simmenes.Riggselskapet opplever nå stor interesse fra potensielle kunder ettersom norsk sokkel er i ferd med å tømmes for moderne «harsh environment»-rigger. - Vi har en ferdig klasset sjettegenerasjons DP 3-rigg, så er vi attraktive. Nå er den også innkjørt med nytt management etter disse kontraktene vi har, så vi håper å lande noe mer snart, sier han.- Dialogen er der.NyansettelserI forbindelse med overtakelsen av driftsansvaret fra Odfjell Drilling har selskapet ansatt rundt 120 personer fra konkurrenter som COSL, Stena Drilling og Saipem, i tillegg til personell som tidligere har vært ansatt i Island Drilling.Oppbemanningen for oppdraget på britisk sokkel ventes å være fullført i mai, mens det i løpet av sommeren og høsten skal ansettes ytterligere 50 personer for videre kontrakter i Norge.Simmenes forteller at de ligger foran skjema med oppbemanningsprosessen.- Vi har fått på plass alt ledende personell, samt deler av mannskapet. De vi har ansatt kjenner rigg og riggtype meget godt, så dette blir bra, sier han. Island Drilling er ikke alene om å være på jakt etter folk til å bemanne rigger som skal ut på oppdrag.- Selv om det er flere selskaper som nå trenger folk, så er det mange som velger oss i og med at her er det en mulighet for den enkelte til å påvirke sin egen arbeidsplass, sier Simmenes.