Softbank snuser på børsnotering

Skal være i samtaler om investeringer for «flere milliarder dollar».

FILE - In this June 18, 2015, file photo, Softbank Group Corp. Chief Executive and founder Masayoshi Son attends a press conference on the sales launch of its humanoid robot Pepper in Maihama, near Tokyo. The Japanese internet, solar and technology company is buying robotics pioneer Boston Dynamics from Alphabet Inc., Google's parent, announced Friday, June 9, 2017. SoftBank, which offers the Pepper companion robot, said the purchase underlines how robotics is a key part of its business. (AP Photo/Shizuo Kambayashi, File) Shizuo Kambayashi

Softbank vurderer å børsnotere sitt Vision fond med verdier i unoterte selskaper verdt over 100 milliarder dollar, eller 877 milliarder kroner, skriver TDN Direkt som viser til Wall Street Journal.Formålet er ifølge nyhetsbyrået å sikre ytterligere finansiering for å skape et nytt lignende fond, for å utnytte muligheter innen startups og unoterte selskaper.  Softbank skal være i samtaler med Oman om investeringer i størrelsesorden «flere milliarder dollar» for det eksisterende Vision-fondet.Vision er blant annet investert i Uber Technologies og WeWork, som begge har søkt børsnotering, men tilbakebetalingene fra disse investeringene er ikke nok i forhold til hvilke muligheter Softbank ser, skriver avisen.