Solid byks for Trøim-rederi

Analytikere ser stor oppisde

Det USA-noterte gassrederiet Golar LNG, hvor Tor Olav Trøim er styreleder og storaksjonær, gjør et kraftig hopp på Wall Street tirsdag. Klokken 20 er aksjen opp over åtte prosent til 20,68 dollar.Det skjer etter at selskapet la frem kvartalstall før børsåpning.Selskapet meldte om en Ebitda på 62,9 millioner dollar. På forhånd var det ventet en Ebitda på 52,8 millioner dollar, ifølge tall fra Bloomberg.Inntektene på 114,3 millioner dollar, ble noe under forvenntingen på 122,5 milioner dollar.Ellers meldte selskapet at styret har besluttet å gå videre med en plan om fisjon av selskapets Trifuel Diesel Electric LNGC-virksomhet, fremgår det av kvartalsrapporten.Fisjonen vil fokusere Golars virksomhet primært rundt FLNG og nedstrømsvirksomhet og gi shipping-investorer mer direkte eksponering til LNG-shippingmarkedet. Selskapet skriver samtidig at fisjonen er avhengig av markedsforhold. Av 21 analytikere har hele 20 kjøpsanbefaling på Golar-aksjen, ifølge Bloomberg. Med et gjennomsnittlig kursmål på 32,53 dollar ser dermed analytikerne en saftig oppside fra dagens kurs på drøye 20 dollar.


Les også