Spådde kursfall - så gikk aksjen til himmels

Investtech tok nylig PCI Biotec inn i sin portefølje med aksjer som kan stå foran kursfall, den såkalte «hold deg-unna-porteføljen».Så gikk aksjekursen i været.Aksjen ble tatt inn på kurs 25,45 kroner for snart fire uker siden mens den i går sluttet på 34,70 kroner, hvilket gir en oppgang på 36,35 prosent for en aksje som er spådd å falle i verdi.I skrivende stund omsettes aksjen for 33,05 kroner, ned 4,76 prosent.- Har du en kommentar til anbefalingen?- Ja, det var et uheldig valg. Aksjen var teknisk svak, men har steget på positive nyheter. Nå skal selskapet rapportere kvartalstall i morgen, en hendelse som lett kan gi nytt hopp, eller fall, i kursen, sier Geir Linløkken, forskningssjef i Investtech, til Hegnar.no.Linløkken innrømmer at aksjen ligger an til å gå ut av hold-deg-unna-porteføljen ved neste oppdatering.Samtidig kan han fortelle at Investtech var ute med en kjøpsanbefaling på aksjen søndag for to dager siden.- En tilnærmet horisontal trendkanal er brutt opp. Dette signaliserer videre oppgang, og det ligger nå støtte ved 28,60 kroner. Positiv volumbalanse indikerer at kjøperne er aggressive mens selgerne er passive, og styrker aksjen, slo Investtech fast da.PCI Biotec legger som sagt frem sine kvartalstall 8. mai, noe som gir økt risiko for kursutslag.