Sparebank-stiftelse vurderer nedsalg for flere titalls millioner

Sparebankstiftelsen BV har engasjert tilretteleggere av det som kan bli et betydelig nedsalg i SpareBank 1 BV.

Stiftelsen har engasjert Arctic Securities AS og SpareBank 1 Markets som tilretteleggere for å se på muligheten for et nedsalg på inntil 2 millioner egnekapitalbevis i SpareBank 1 BV gjennom en bookbuilding-prosess, ifølge en børsmelding tirsdag.Det tilsvarer 3,17 prosent av de utstedte egenkapitalbevisene i sparebanken.Basert på tirsdagens sluttkurs, tilsvarer det egenkapitalbevis verdt inntil 75,8 millioner kroner.Et fullstendig nedsalg vil redusere stiftelsens eierandel i sparebanken fra 24,79 prosent til 21,62 prosent.Bookbuilding-perioden startet tirsdag kl 16:30 og varer til onsdag morgen kl 08.00, med forbehold at bøkene kan stenges tidligere.- I forbindelse med nedsalget har Stiftelsen inngått en avtale med tilretteleggerne om en seksmåneders bindingstid for sin gjenværende beholdning av egenkapitalbevis, heter det i meldingen.