Eivind Yggeseth

Spectrum-sjefen: - Det er oppside

Rune Eng regner med selskapet vil bruke mer enn 139 millioner dollar på multiklientinvesteringer i 2019.

- Vi er ganske trygge på at vi havner på 130 millioner dollar og at vi skal over det. Det er oppside. Det er ikke mer enn ett prosjekt til som gjør at vi havner på 150 millioner dollar, sier konsernsjef Rune Eng i Spectrum.Spectrum høynet i kjølvannet av kvartalstallene fredag guidingen for investeringene i 2019 til å være på mellom 130 millioner og 150 millioner dollar. Det er opp fra tidligere guiding på 110-140 millioner dollar.Spectrum kom fredag også med utsikter for forhåndsfinansiering på 60 til 65 prosent i 2019. Selskapet hadde forhåndsfinansiering på 52 prosent i første kvartal, noe Eng under kvartalspresentasjonen fredag forklarte med sammensetningen av prosjekter.Eng nevner bassengene Santos og Campos i Brasil, samt Gabon og Argentina, der det er lisensrunder som "hot spots" for forhåndsfinansiering.- Vi er bare et speilbilde av oljeselskapene. Der de bruker penger, vil vi få forhåndsfinansiering, sier Eng til nyhetsbyrået. Han vil ikke si konkret hvor stor andel forhåndsfinansiering det er på multiklientprosjektene relatert til den kommende lisensrunden i Brasil, men forklarer at forhåndsfinansiering i området typisk vil ligge over nivået selskapet har guidet for i 2019 på 60 til 65 prosent.Oljeselskapene bruker ifølge Eng mer penger enn tidligere, mye på grunn av oppgangen i oljeprisen til rundt 70 dollar pr fat.Selskapet fikk et resultat 10,4 millioner dollar i 1. kvartal 2019, mot minus 7,3 millioner dollar i samme periode i fjor.Driftsresultatet ble 15,2 millioner dollar, mot minus 7,8 millioner dollar året før.Driftsinntektene beløp seg til 45,7 millioner dollar, sammenlignet med 15,6 millioner dollar i 1. kvartal 2018.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også