Splittet i synet etter laksetall

Analytikerne i DNB Markets og Sparebank 1 oppdaterer.

Fra sjømatsektoren har vi i dag fått presentert Norway Royal Salmons tall for 1. kvartal. Operasjonell EBIT for kvartalet kom inn på 164 millioner kroner mot DNB Markets' estimat på 204 millioner kroner og konsensus på 185 millioner kroner.«Selskapets virksomhet er nesten utelukkende basert på lakseoppdrett og de har i tillegg allerede guidet for en kontraktsdekning på 22 prosent for 2019. Dette betyr at de er blant aktørene innen sektoren med høyest eksponering mot spotprisene», heter det fra meglerhuset i en fersk oppdatering. DNB Markets estimerte laksepriser for 2019-2020 ligger under konsensus og det medfører at analytikerne før eventuelle justeringer har en salgsanbefaling på aksjen, med et kursmål på 170 kroner.Kursen stengte i går på 206 kroner, og i skrivende stund er NRS ned 4,7 prosent til 196,3 kroner på Oslo Børs.Les også: Kraftig resultatfall for Norway Royal SalmonAnbefaler «kjøp»Analytiker Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets har på sin side en kjøpsanbefaling på aksjen, med et kursmål på 220 kroner.«Totalt sett leverte Norway Royal Salmon (NRS) et 1. kvartal bak våre forventninger», heter det fra Tønseth i en fersk oppdatering, som samtidig påpeker at regionen i nord leverer sterke resultater.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også