Sterk spurt på børsen

Fredriksen-rederi fikk svi.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 852,09, etter en nedgang på 0,12 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 6.304 millioner kroner.Etter å ha ligget på 840 i 12-tiden, hentet hovedindeksen nesten inn alt det tapte i løpet av ettermiddagen.Tre dårlige nyheterWall Street falt markant fra start etter at USAs president overraskende har truet med toll på importvarer fra Mexico .- Mai har vært en tøff måned for markedene. Det blir flere nyheter å fordøye før tradere kan legge måneden bak seg. Risikoaversjonen er på vei opp, og flukten til sikkerhet er i spill for ørtende gang de siste 30 dagene, skriver analysesjef Jasper Lawler i London Capital Group i en oppdatering.- De sier at dårlige kommer tre om gangen: Kina bekreftet at de er klare for å legge restriksjoner på sjeldne jordarter hvis handelskonflikten skulle eskalere ytterligere. For det andre føler Kina Trumps tollsatser på kroppen etter at innkjøpssjefsindeksen (PMI) for industrien falt under 50 (kontraksjon), og for det tredje truer Trump med å plassere eskalerende tollsatser på Mexico hvis landet ikke lykkes i å få den ulovlige immigrasjonen under kontroll, fortsetter han.Toneangivende Europa-børser ser også rødt.Britiseke FTSE 100 faller 0,9 prosent, tyske DAX 1,6 prosent og franske CAC 40 1,3 prosent.Oljeprisen i rødtDen nye usikkerheten rundt handelskonflikten mellom USA og Kina preger også oljemarkedet.- Avgjørelsen sender forståelig nok frysninger nedover investorenes rygger. Stemningen er nå definitivt risk-off, og dette setter oljen under press, skriver PVM ifølge Reuters i et notat.Brent-oljen faller 2,2 prosent til 63,92 dollar fatet, som er betydelig ned fra rundt 67,60 dollar ved stengetid i Oslo onsdag.WTI-oljen er ned 2,3 prosent til 55,30 dollar fatet.Samtidig viser tall fra USAs energimyndigheter at råoljelagrene falt mindre enn ventet  i forrige uke.På Oslo Børs steg Equinor 0,8 prosent til 167,70 kroner, mens Aker BP og DNO falt hhv. 0,8 prosent til 236,40 kroner og 0,6 prosent til 15,19 kroner.Kraftig Nel-smellBlant positive tungvektere merker vi oss Telenor, som steg 2,1 prosent til 180 kroner på dagens nest høyeste volum etter et avvist krav mot thai-datteren dtac .Nel ser ut til å være rammet av gevinstsikring etter en lengre periode med sterk oppgang, og falt 6,6 prosent til 7,97 kroner på dagens tredje høyeste volum.Golden Ocean markerte seg også negativt, og falt 5,5 prosent til 39,98 kroner til tross for at ratene har kommet litt opp i det siste. Usikkerheten rundt verdenshandelen spiller trolig inn.Et annet John Fredriksen-dominert rederi, Frontline, trakk ned 1,4 prosent til 69,45 kroner.Vi merker oss videre at TGS falt 2,5 prosent til 219,30 kroner, mens SalMar gikk tilbake 2,3 prosent til 400 kroner etter lakserømming .På den positive siden tar vi også med Elkem på pluss 4,5 prosent til 26,74 kroner og Adevinta B på pluss 4,4 prosent til 97,11 kroner. Adevinta A steg 3,9 prosent til 97,56 kroner.Oljemygg straffetI toppen av taperlisten trakk Lavo.tv ned 27,0 prosent til 13 øre på Merkur Market etter opphevet suspensjon  og ny finansiering  med omstridte Alpha Blue Ocean.Thin Film Electronics og Merkur Market-noterte WR Entertainment falt begge 25 prosent - til hhv. 10,5 øre og 1,05 kroner.InterOil ble straffet med 14,9 prosent kursfall til 3,00 kroner etter kvartalstall som viste svakere både topp- og bunnlinje , mens BRAbank falt 12,0 prosent på 11 kroner på Merkur Market.John Fredriksen-dominerte Flex LNG doblet underskuddet i 1. kvartal , og falt 2,6 prosent til 107,20 kroner. Pareto er ikke bekymret, og spår et kraftig oppsving.- Spotmarkedet har nå startet en bratt innhenting, så vi er ikke bekymret for 3. og 4. kvartal. Alt i alt er dette en relativt nøytral rapport, men vi ser etter noe farge om 2. kvartal fra ledelsen senere. Vi tror sentimentet knyttet til LNG-shipping vil snu dramatisk inn i 3. kvartal, skriver analytikerne ifølge TDN Direkt.Alle dagens kvartalstall her.Fingeravtrykk i tetVinnerlisten toppes av fingeravtrykksteknologi.Next Biometrics la på seg 17,3 prosent til 6,50 kroner, mens Idex klatret 16,3 prosent til 3,18 kroner.American Shipping Company steg 9,2 prosent til 35,50 kroner, Philly Shipyard 5,9 prosent til 33,90 kroner.Otello endte på pluss 7,2 prosent til 14,84 kroner, mens Infront la på seg 5,5 prosent til 23 kroner.