Storbank kutter 11 prosent av arbeidsstokken

Santander foreslår å kutte 3.700 jobber og stenge 1.150 filialer som en del av et effektiviseringsprogram.

Banco Santander SA planlegger å kutte arbeidsstokken med 11 prosent i Spania. I kjølvannet av oppkjøpet av Banco Popular Espanjol SA for to år siden stenger nå storbanken en rekke filialer som ble overflødige. Den spanske banken fortalte fagforeninger at tiltakene vil medføre kutt av 3.700 arbeidsplasser og 1.150 bankfilialer, ifølge Bloomberg. Kuttene utgjør 11 prosent av arbeidsstyrken i hjemlandet. Santander hadde 32.366 ansatte og 4.366 filialer i Spania i slutten av første kvartal.Tiltakene er en del av en global plan for å kutte de årlige kostnader med 1,2 milliarder euro, i det banken søker å kompensere for lavrente-klimaet med avtakende profitt i Europa, skriver Bloomberg. Som en del av programmet vil det også stenges 140 filialer i Storbritannia og kuttes 1.400 jobber i Polen, tilsvarende et kutt på 11 prosent av arbeidsstokken der.Santander har også kommet under press fra investorer for å forbedre kapitalbufferen sin som er blant de laveste sett opp mot lignende selskaper (peers).Aksjen endte tirsdag opp 0,97 prosent til 4,10 euro.