Storbank tror Tesla kan falle 95 prosent i worst-case scenario

Tesla-aksjen har falt over 40 prosent i 2019.

2019 har så langt vært et elendig år på børs for elbilprodusenten Tesla. Hittil i år er nedgangen på over 40 prosent. Elendige kvartalstall og nedjusterte estimater og kursmål har bidratt til den skarpe nedgangen.Skal en tro Morgan Stanley kan aksjen falle mye mer, dersom deres worst-case scenario slår til. Ifølge CNBC nedjusterer storbanken worst-case kursmålet fra 97 til 10 dollar per aksje. Tirsdag er Tesla-aksjen ned 0,42 prosent til 204,54 dollar.Bakgrunnen for nedjusteringen skal være bekymringer rundt kinesisk etterspørsel for Teslas produkter.Morgan Stanley velger allikevel å beholde det vanlige kursmålet på 230 dollar. Best-case kursen er satt til 391 dollar, ifølge CNBC.Kommentator i CNBC, Jim Cramer, mener at 10 dollar høres sprøtt ut, og at Morgan Stanley kun ønsker oppmerksomhet.Ifølge Bloomberg har 36 analytikere et gjennomsnittlig kursmål på 290,94 dollar for Tesla-aksjen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også