Supersprek laks løfter innsiden

Fire av fem aksjer falt. Likevel øker forspranget til børsen.

Innsiden la sist uke på seg nye 1,7 prosent, mens hovedindeksen falt 0,2 prosent.Porteføljen har nå steget 36,6 prosent hittil i år, mens børsen er 9,7 prosent i pluss.Vi minner om at porteføljen fryses fredager klokken 12:00.Fire av fem faltOppturen kommer til tross for at fire av fem aksjer så rødt - og til dels mørkerødt.Aker BP falt faktisk 9,2 prosent, mens Nordic Semiconductor og Avance Gas gikk tilbake hhv. 4,4 og 4,1 prosent.Sistnevnte er likevel opp 72,3 prosent siden aksjen ble tatt inn 8. mars.Sparebanken Sør falt på sin side 0,5 prosent.Supersprek laks...Ukens lyspunkt var Scottish Salmon, som gjorde et kjempebyks i uken som gikk.Aksjen steg hele 23,8 prosent i kjølvannet av sin oppdatering av 1. kvartal , i tillegg til at SpareBank 1 Markets høynet kursmålet fra 20 til 24 kroner og gjentok sin kjøpsanbefaling.Avisen finner ingen interessante kjøp den siste uken, og gjør derfor heller ingen endringer i porteføljen....fortsetter rallyHovedindeksen har i skrivende stund falt rundt 0,7 prosent siden lunsjtider fredag, og står nå i 872,81.Blant porteføljeselskapene har Aker BP gått tilbake 2,7 prosent til 262,80 kroner i samme periode.Scottish Salmon er igjen et lyspunkt med sin 7,3 prosent oppgang til 24 kroner, mens Nordic Semiconductor er ned 1,8 prosent til 40,38 kroner.Sparebanken Sør har falt 7,0 prosent til 93 kroner.Avance Gas har også trukket bittelitt nedover, det vil si til 23,25 kroner siden porteføljen sist ble frosset.