Tesla-aksjen faller etter nedgradering

Evercore ISI ser nedside for Tesla-aksjen.

Aksjen til elbilprodusenten Tesla faller rundt 1,5 prosent onsdag. Det skjer etter at Evercore ISI nedjusterte kursmålet på aksjen fra 240 til 200 dollar, ifølge CNBC.Meglerhuset nedjusterer inntjeningsestimatene for Tesla for 2019, 2020 og 2021 med henholdsvis 3, 1 og 6 prosent, grunnet bekymringer rundt produksjon, etterspørsel og makroøkonomiske forhold, skriver CNBC.Evercore peker videre på at Tesla-aksjen handles til en betydelig premie sammenlignet med andre bilprodusenter, og at det eneste som kan rettferdiggjøre en slik verdsettelse er ekstremt vekst og en utførelse som er best i klassen. Begge deler er aktuelle spørsmål nå.Onsdag kveld står Tesla-aksjen i 230,28 dollar. Det betyr at Evercore ser en nedside på rundt 13 prosent.Les også: Sissener om Tesla-veddemål: - Lykke til