FILE- In this March 14, 2019, file photo Tesla CEO Elon Musk speaks before unveiling the Model Y at Tesla's design studio in Hawthorne, Calif. Shares of electric vehicle maker Tesla Inc. fell at the opening bell Thursday, May 23 but recovered into positive territory after an analyst predicted falling demand but Musk told employees that orders are up. The gyrations within an hour of when the markets opened were indicators of a volatile day for the shares, which have shed about 40 percent of their value this year and are trading at the lowest levels since late 2016. (AP Photo/Jae C. Hong, File) Jae C. Hong

Tesla stiger på rød børs etter oppdatering fra Musk

I en optimistisk E-post til Teslas ansatte hevdet Musk at selskapet kan sette en ny leveringsrekord i andre kvartal.

Den kontroversielle administerende direktøren av Tesla, Elon Musk, sendte en e-post til selskapets ansatte med oppdatering om bestillinger og leveringer. I oppdateringen melder Musk at de har mottatt netto 50.000 bestillinger hittil i andre kvartal, og at de kan sette en ny leveringsrekord i kvartalet.En leveringsrekord vil innebære å overgå de 90.700 enhetene som ble levert i fjerde kvartal. For å nå det målet opplyser Musk at de må øke produksjonen med 100 enheter om dagen fra dagens 900 til 1000 enheter om dagen. Aksjen stiger på en rød børs, og er foreløpig opp 0,86 prosent til 194,38 dollar.Paniske analytikereAksjen hadde tidligere på dagen falt så mye som 3,4 prosent. Gene Munster, en analytiker hos Loup Ventures, hadde tidligere på dagen hevdet av Tesla vil bomme på leveringsmålet for 2019.Munster reduserte forventningen sin for 2019 med 10 prosent til 310.000 enheter.Tidligere i uken hadde en analytiker hos Morgan Stanley uttalt at i et "worst-case-senario" vil aksjen kunne falle 95 prosent. Torsdag tegnet også en analytiker hos City et dystert bilde av nedsiden i aksjen, og hevdet den kan falle mer enn 80 prosent til 36 dollar. Forklaringen skal være bekymringer for etterspørsel og fri kontantstrøm, ifølge CNBC. Hva aksjen "kan" falle er kanskje ikke så relevant, men de siste ukene har det vært mye negativt sentiment rundt selskapet. På en ellers relativt sterk start på året har Tesla falt 41,77 prosent


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også