TGS-sjefen: - Markedet fortsetter å bedre seg

Meglerhus kommenterer tallene fra seismikkselskapet.

Seismikkselskapet TGS meldte om et resultat i 1. kvartal på 110 millioner dollar, mot 135 millioner dollar i tilsvarende kvartal 2018. Driftsinntektene beløp seg til 109,87 millioner dollar, sammenlignet med 134,76 millioner dollar. TGS holder seg også til det de har kommunisert hva gjelder guiding for 2019, og forventer investeringer på om lag 310 millioner dollar i 2019, ifølge konsernsjef Kristian Johansen.Analytiker Tommy Johannessen i Sparebank 1 Markets sier til TDN Direkt at han ikke forventer å gjøre store estimatendringer etter tallslippet, men at han ser oppside i sitt investeringsestimat for 2019 ettersom han anser nåværende guiding som konservativ.Ordreboken til selskapet var på 112 millioner dollar ved utgangen av kvartalet, mot 74 millioner dollar fra utgangen av samme kvartal i fjor.- Markedsutsiktene fortsetter å forbedre seg med den sterke utviklingen i oljeprisen de siste månedene. Vi har kunngjort flere nye prosjekter så langt i år og vi fortsetter å ha tro på guidingen på 20 prosent investeringsvekst i 2019, sier TGS-sjef Kristian Johansen.TGS allerede har ifølge nyhetsbyrået forpliktet seg for investeringer på om lag 240 millioner, noe som tilsvarer nærmere 80 prosent av investeringsutsiktene for 2019. - TGS uttalte blant annet under presentasjonen at de ikke har noen forpliktede prosjekter for fjerde kvartal, men indikerte at dette vil komme, sier Johannessen til TDN Direkt.Pareto Securities bemerker i en oppdatering at late sales kom inn noe under det som var forventet ettersom omsetning fra proprietære kontrakter kom inn fem millioner dollar over forventningen på to millioner dollar.Selskapet har en forhåndsfinansieringsrate på 37 prosent i 1. kvartal, sammenlignet med helårsguidingen på 40-45 prosent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også