To meglerhus om Salmar

Analytikerne i DNB Markets mener verdsettelsen ser utfordrende ut, og Sparebank 1 Markets holder seg neutral.

Salmar skuffet på bunnlinjen og driften, men ga inntektene et større løft enn analytikerne på forhånd hadde spådd i 1. kvartal. EBIT lå på 24,2 kroner per kilo, mot DNB Markets' estimat på 27 kroner per kilo og konsensus på 26,7 kroner per kilo.«Dette gir en operasjonell EBIT på 806 millioner kroner, mot vårt estimat på 898 millioner kroner og konsensus på 871 millioner kroner», heter det i DNB Markets aksjerapport.Kursen stengte tirsdag på 405,40 kroner, og i skrivende stund er aksjen ned 4,07 til 388,99 kroner.«Med forventede laksepriser under konsensus og en P/E på rundt 16x basert på våre estimater for henholdsvis både 2019 og 2020, mener vi verdsettelsen ser utfordrende ut og har før eventuelle justeringer en salgsanbefaling med et kursmål på 350 kroner».Det positiveLavere EBIT i kvartalet er drevet ned av høyere kostnader i begge regioner, ifølge analytiker Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets.«På den positive siden ser SALM lavere kostnader i 2. kvartal. Den problematiske generasjonen i Midt-Norge blir høstet i begynnelsen av 2. kvartal, og kostnadene i Nord forventes også å komme ned», skriver Tønseth i en fersk oppdatering.Han regner med å kutte 2019-EBIT med tre til fem prosent etter rapporten for 1. kvartal. 2020 er mindre påvirket.Sparebank 1 Markets har en neutralanbefaling på aksjen, med et kursmål på 445 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også