To millioner i pluss for topp-megler

Advokat Torbjørn EK med kraftig resultathopp.

- Vi har vært gjennom en turbulent periode, men det har imidlertid foregått mye på «bakrommet», sier Torbjørn EK til Hegnar.no.Advokat Torbjørn EK kan for 2018 skilte med en kraftig forbedring av bunnlinje, og snudde negativt årsresultat i pluss. Resultat etter skatt endte på 2,11 millioner kroner, mot minus 0,62 millioner kroner i 2017.- Et forsøk på å satse på en videreføring av en fornorsket versjon av Eklund Oslo New York viste seg å være vanskelig, forteller Ek.Både personlige og konseptuelle utfordringer ble for store.- Læringen for oss har vært at det ikke er så smart å ikke være lojal mot eget konsept og innarbeidet merkenavn. «Ek-konseptet» hadde jo fungert meget godt i så mange år, og gjør det fortsatt, sier advokaten.Driftsresultatet endte på 2,73 millioner kroner i fjor, mot minus 0,80 millioner kroner året før, mens driftsinntektene beløp seg til 9,42 millioner kroner, et løft på 36 prosent fra 6,96 millioner kroner i 2017.- Advokat Ek er fortsatt Advokat Ek, bare med enda mer erfaring. Vi har holdt på i 22 år, og med den erfaringen i bagasjen har vi satset for fullt, sier Ek.Selskapet har flyttet inn i nye kontorer, logoen er modernisert, og det samme er hjemmesiden.- Vi utgir et eget eksklusivt Boligmagasin samt at vår øvrige grafiske profil er modernisert. Dette sammen med målrettet arbeid har gitt resultater, forteller Ek.Hovedfokuset er fortsatt salg av boliger i high-end segmentet i Oslo. Blant kjerneverdiene ligger diskresjon.- Vi skal fortsatt være en liten og dedikert spesialforretning, sier Ek.Lønnskostnadene nedDe totale lønnskostnadene gikk noe ned til 4,34 millioner kroner for fjoråret, mot 5,05 millioner kroner året før, til tross for at gjennomsnittlig antall årsverk økte fra 3,5 i 2017 til 4,0 i fjor.Daglig leders lønn og godtgjørelse for 2018 ble også noe redusert, og beløp seg til 1,73 millioner kroner, mot 2,04 millioner kroner året før.Det er ifølge rapporten ikke utbetalt godtgjørelse til styret. Selskapets aksjonærer er Torek Holding AS, heleid av daglig leder og styremedlem Ek selv.Utsiktene for 2019 ser ifølge advokaten bra ut.- Vi har mange langsiktige oppdragsgivere som selger dyre objekter. Disse objektene er ikke nødvendigvis like likvide som «melk og brød»-segmentet, hvilket betyr at det er vanskeligere å forutsi når salgene kommer og tilsvarende vanskelig å forutsi resultater, sier han.125 mill. på én månedHøsten 2017 måtte Torbjørn Ek kutte prisen på Vinderen-prosjektet i Heggelibakken 32 på Vinderen i Oslo, som den Follo-baserte utbyggeren Glomar Eiendom står bak, med inntil tre millioner pr. leilighet. I mars 2018 solgte han de to siste på én dag, for totalt 30 millioner.- Så lenge kjøperne ser og tror at de har tid, så tar de seg tid, men når man skjønner at det kommer andre på banen, da hopper kjøperne ned fra gjerdet. Det ser vi nå, kommenterte Torbjørn Ek til Finansavisen i april i fjor.Etter at boligprisene falt gjennom det meste av 2017, startet 2018 med prisoppgang tre måneder på rad. Fra nyttår til april i fjor var boligprisen i Oslo opp igjen 5,8 prosent, mens oppgangen på landsbasis var på 3,6 prosent.- Henger disse to raske salgene sammen med bedringen i markedet?- Mange har syntes dette prosjektet har vært veldig interessant, men har ventet. Men når de så ikke kan vente lenger, da smeller det. Det har nok med psykologien i markedet å gjøre, når man ser at nå lysner det i markedet igjen, hvilket det gjør, så spiller det inn, mente Ek.Inkludert salget av de to leilighetene i Heggelibakken 32, solgte Ek samlet sett boliger for 125 millioner kroner den siste måneden, skrev Finansavisen i april i fjor. Det inkluderte også to salg i bruktboligmarkedet, som begge var i pluss 30-millionersklassen.- Det er definitivt den beste måneden på denne siden av jul. Jeg opplever markedet som markant bedre, uttalte Ek til avisen.


Les også