Tønseth: - Et sterkt kvartal over våre forventninger

- Totalt sett leverer Grieg Seafood et sterkt resultat over våre forventninger. Selv om det ser ut til at tallene er på linje med 267 millioner kroner i operativ EBIT (6 prosent over estimatet), justert for 25 kroner i nedskrivning fra Shetland endte EBIT på 292 millioner kroner, 15 prosent over vår prognose, skriver Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets i en oppdatering. Se kvartalspresentasjonen LIVE her kl. 08.00- En stor andel av dette (12% prosent) er relatert til høyere volumer, men hvis vi ser på norsk virksomhet utvikler kostnadene seg positivt, noe som resulterer i en driftsmessig EBIT på rundt 25 kroner/kg for både Rogaland og Finnmark. For å sette dette i perspektiv hadde Lerøy en oppdretts-EBIT på 16 kroner/kg og Mowi nær 20 kroner/kg for sin norske drift, forklarer analytikeren. I første kvartal fikk Grieg Seafood et resultat etter skatt på 255,6 millioner kroner, mot 227,7 millioner kroner i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 1.647,6 millioner kroner, sammenlignet med 1.493,0 millioner kroner i 1. kvartal 2018.- Selv om kostnadene i Shetland og BC forblir høye, er GSFs norske virksomhet blant de beste i Norge, mener Tønseth.Han peker videre på at selskapet er trygg på volumguiding på 100.000 tonn, betydelig opp fra årets slaktevolum på 82.000 tonn.Tønseth venter å løfte sine EBIT-estimater med 2-4 prosent etter dagens rapport, og står fast ved kjøpsanbefalingen. Sparebank 1 Markets har et kursmål på Grieg-aksjen på 125 kroner.


Les også