Total jakter boreskip til Afrika-jobb

Det er to svært hete kandidater til jobben, og i sivet lurer en av John Fredriksens "boregjedder".

Ifølge dokumenter sendt inn til børsen i Nigeria, gjengitt av bransjenettstedet Offshoreenergytoday.com, skal Total Upstream Nigeria ha invitert riggselskaper til å by inn boreskiptil en potensiell svært omfattende kontrakt utenfor kysten av Nigeria.Borekampanjen på OML 130-prosjektet har ifølge dokumentene planlagt oppstart i tredje kvartal. Varigheten er i utgangspunktet ett år, men kan forlenges i inntil ytterligere tre år.Boreskipet Total ønsker er minimum et femtegenerasjonsboreskip med to boretårn og DP3 som vil bli brukt til operasjoner på vanndyp fra 1.100-1.700 meter, og boring ned til 6.500 meter, ifølge nettstedet.Seadrill i NigeriaOm det har kommet inn noen bud er foreløpig uvisst.Et av selskapene med tilstedeværelse i Nigeria er John Fredriksens Seadrill som har sjettegenerasjonsboreskipet West Jupiter på oppdrag for nettopp Total. Det 2014-bygde boreskipet går av sin nåværende kontrakt i desember, altså noe senere enn den planlagte oppstarten til prosjektet som nå trenger rigg. Seadrill har også et boreskip en god del mil lengre sør i Angola. 2010-bygde West Gemini er klar for nye oppdrag til sommeren, men i og med at det er mye planlagt aktivitet i Angola - Seadrill har blant annet inngått et partnerskap med det statlige oljeselskapet Sonangol - er det usikkert om Nigeria-arbeid er aktuelt.- (...) West Gemini vil bore ytterligere en brønn i Angola, noe som gir riggen en fin posisjon for etterspørselen vi ser i Angola, sier Seadrill-sjef Anton Dibowitz på en telefonkonferanse torsdag etter fremleggelsen av rapporten for første kvartal.På telefonkonferansen, som er gjengitt av SeekingAlpha, understreker Seadrill-toppen at fokuset er på kvalitet fremfor kvantitet når det gjelder nye kontrakter.- (...) som betyr at vi nå sier nei til like mye arbeid som vi sier ja til. Og du vil ikke se oss reaktivere enheter og binde dem på lange kontrakter med mindre investeringen rettferdiggjøres av dagratene vi kan oppnå, sier han.Øvrige kandidater som allerede er på plass i Nigeria og er ledige i tredje kvartal er EnscoRowans DS-4 fra 2010 og Pacific Drillings Pacific Bora som er av samme årgang og design som førstnenvnte. DS-4 er ledig i august, mens Pacific Bora er ledig fra og med neste uke, ifølge Bassøe Analytics.