Tre meglerhus om Norwegian

Analytikerne oppdaterer.

Norwegian la frem gode trafikktall for april og aksjen steg ved åpning 9 prosent til 42,40 kroner på Oslo Børs.Analytikerne er positivt overrasket etter en høy kabinfaktor og videre økning i yield.ABG Sundal Collier mener ifølge TDN Direkt påsken og SAS-streiken åpenbart har hatt en vesentlig effekt på trafikktallene, men at det er vanskelig å estimere hvor stor effekt de har hatt.Ventet kursen oppDNB Markets venter ifølge nyhetsbyrået på sin side en positiv estimatrevidering på to til tre prosent på ebitda for 2019 etter trafikktallene, og mente før børsåpning at aksjekursen kunne stige over 10 prosent.- Tallene tilsier en justert ebitda på 656 millioner kroner i april, mot vår estimat på 462 millioner kroner i forkant av trafikktallene, skriver meglerhuset, som mener den positive utviklingen burde fortsette i mai. Les også: To aksjetips fra DNB MarketsOpprettholder «Hold»«Alt i alt ble vi positivt overrasket over større økning i yield enn ventet, og den solide kabinfaktoren for april», heter det i en oppdatering fra Martin Stenshall i Danske Bank.Meglerhuset mener at kansellering av enkelte ulønnsomme ruter åpenbart begynner å gi en positiv effekt. I tillegg presterer eksisterende ruter bedre.Analytikeren opprettholder sin hold-anbefaling på aksjen, til tross for potensielle positive triggere, og har et kursmål på Norwegian på 42 kroner.I skrivende stund stiger aksjen 5,37 prosent på Oslo Børs, til 41,04 kroner. Norwegian har det seneste året opplevd en nedtur på hele 84,84 prosent på Oslo Børs.