Tre meglerhus om Wallenius Wilhelmsen

Analytikerne oppdaterer.

Wallenius Wilhelmsen Logistics stiger 5,17 prosent i dagens handel på Oslo Børs, etter å ha lagt frem kvartalstall som var bedre enn ventet.Fraktvolumene var ned i kvartalet, men netto fraktinntekter per kubikkmeter steg syv prosent på både års- og kvartalsbasis til 43,0 dollar, i hovedsak grunnet en bedre lastmiks, som er det sterkeste dette tallet har vært siden 1. kvartal 2015.Under dagens kvartalspresentasjon sa konsernsjef Craig Jasienski ifølge TDN Direkt at en skal være forsiktig med å anta at de sterke resultatene fortsetter de resterende kvartalene i 2019.Minimale endringerKepler Cheuvreux anser ifølge nyhetsbyrået guidingen fra Wallenius Wilhelmsen er «stabil til svakt mindre optimistisk», og venter ingen store endringer i konsensusestimatene på bakgrunn av dagens rapport.Pareto Securities mener selskapet leverer gode tall, men peker som konsernsjef Jasienski på at noe av styrken i resultatene trolig vil være begrenset til 1. kvartal. Meglerhuset venter dermed ifølge TDN Direkt ikke så store estimatendringer på bakgrunn av rapporten.Også ABG Sundal Collier mener Wallenius Wilhelmsen leverer en positivt rapport, samtidig som de trekker frem at mer forklaring behøves om hvorvidt tallene rettferdiggjør et løft i lønnsomheten som kan brukes fremover, skriver nyhetsbyrået.Fra minus til plussWallenius Wilhelmsen meldte tirsdag kveld om et resultat etter skatt på 22 millioner dollar i 1. kvartal 2019, opp fra minus 30 millioner dollar samme kvartal i fjor.Ifølge tall fra Bloomberg var det ventet et resultat etter skatt på 26,2 millioner dollar.Inntektene beløp seg til 1.018 millioner dollar, opp fra 968 millioner dollar i første kvartal 2018. Her var det ventet 997 millioner dollar.EBITDA ble på 218 millioner dollar, sammenlignet med 125 millioner dollar i fjor. Forventningen var på 175 millioner dollar.Driftsresultatet (EBIT) ble på 90 millioner dollar, mot ventet 74 millioner dollar.- Dette er en god start på året. Jeg er glad for å se så sterke resultater i et kvartal som vanligvis er sesongmessig svakt og at vi har klart å øke ratene for flere mindre kontrakter, kommenterte Craig Jasienski.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også