Tre ulike meglerhus forteller at aksjen bør stige

Fredag morgen ble det kjent at DNB fikk et resultat etter skatt på 7.582 millioner kroner i 1. kvartal 2019. Det er det høyeste resultatet i et kvartal i bankens historie og første gang resultatet i et kvartal passerer syv milliarder kroner.Netto renteinntekter kom inn på 9.289 millioner kroner i 1. kvartal 2019. Det er også ny rekord i et kvartal.Totale inntekter landet på 13.062 millioner kroner, mot 11.874 millioner kroner i fjor og ventet 13.043 millioner kroner.Morgan Stanley, Keefe, Bruyette & Woods og Pareto Securities konkluderer med at DNBs resultater for 1. kvartal var noe svakere enn ventet. Ifølge TDN Direkt velger de likevel ikke å gjøre noen endringer i anbefalingene.- På sikt fortsetter vi å se på DNB som den beste måten å få eksponering mot støttende trender i Norge, sammenlignet med andre land i Norden, som underbygges av sterk kapitalgenerering og begrenset risiko fra hvitvasking, skriver Keefe, Bruyette & Woods i en oppdatering.Ifølge TDN Direkt opererer Keefe, Bruyette & Woods med et kursmål på 185 kroner, Morgan Stanley har et kursmål på 195 kroner mens Pareto Securities har et kursmål på 170 kroner.I skrivende stund omsettes aksjen for 157,35 kroner, ned 0,79 prosent.Det betyr at aksjen opp 1,19 prosent den siste måneden mens den har lagt på seg 19,87 prosent hittil i år.