Trøim og Røkke har brukt nær 30 milliarder på to år

Tor Olav Trøims Borr Drilling topper VesselsValues oversikt over de mest aktive norske spillerne på "bruktmarkedet" siden Nor-Shipping i 2017.

4. juni sparkes årets utgave av den norske shippingmessen Nor-Shipping i gang.I forbindelse med messen som arrangeres annethvert år, har den nettbaserte verdivurderingstjenesten VesselsValue dykket ned i sine databaser for å se hvilke norske spillere som har vært mest aktive i annenhåndsmarkedet for kjøp og salg av skip og rigger siden forrige Nor-Shipping. Nærmere bestemt siden 1. mai 2017.Ikke overraskende er det Tor Olav Trøims riggselskap Borr Drilling som fører an etter å ha investert mer enn dobbelt så mye som neste på listen; Kjell Inge Røkkes skipseiende selskap Ocean Yield. Borr Drilling har i løpet av perioden kjøpt 15 rigger i annenhåndsmarkedet for en samlet sum av 2.142 millioner dollar, tilsvarende 18,8 milliarder kroner. Ocean Yield har i løpet av den vel to år lange perioden handlet 26 fartøyer for 1.004 millioner dollar, eller omkring 8,8 milliarder kroner.Tredjeplassen i verdi tar en soleklar førsteplass i antall skip. Hele 65 feeder-containerskip har MPC Container Ships anskaffet i løpet av to år, med en samlet pris på 610 millioner dollar. Det tilsvarer snaut 5,4 milliarder kroner. Med kjøpet av den halvt nedsenkbare boreriggen «Stena MidMAX» til 505 millioner dollar, tar Odfjell Drilling fjerdeplassen.Resten av VesselValues topp 10-liste ser slik ut (antall, verdi i millioner dollar):

  • KNOT Offshore Partners (4, 505)
  • Sole Shipping (18, 244)
  • Odfjell Management (6, 226)
  • Songa Bulk (6, 140)
  • Golden Energy Offshore (4, 114)
  • Pareto (5, 106)