Trump vil ha hjelp fra FED for å vinne handelskrigen

Den amerikanske presidenten predikerer seier over Kina i handelskrigen hvis sentralbanken setter ned rentene, det skriver The Financial Times.  

Børs

Donald Trump ba igjen om hjelp fra den amerikanske sentralbanken, Federal Reserve (FED). Tidligere har presidenten uttalt at økonomien vil "ta av som et romskip" hvis FED kuttet styringsrentene. Denne gangen ønsker han drahjelp i handelskrigen. I kjent stil publiserte Trump ønsket på Twitter, og sa seier ville vært uungåelig hvis FED speilet stimulus-pakker i Kina.- Kina vil pumpe penger inn i deres system og sannsynligvis sette ned rentene, som alltid, for å gjøre opp for aktiviteten (business) de nå taper og som de vil tape. Hvis FED noen gang møtte disse grepene ville det vært "game over", vi vinner! Uansett, Kina ønsker en avtale, skrev presidenten. Tirsdag kveld uttalte Trump også at den amerikanske økonomien gjorde det bra etter "ethvert mål" og beskrev uenighetene med Kina som "en liten kjekle". Han forutså at situasjonen vil ende "ekstremt godt" og at USA er i en "veldig sterk situasjon", ifølge FT.- I likhet med markedet, ser ikke FED på handelskrigen som en stor risiko, så en viktig katalysator for rentekutt er ikke til stede, sa samfunnsøkonom Robert Perili hos Cornerstone Macro, tirsdag.

trump
donald trump
fed
federal reserve
handelskrig
Nyheter
Børs